Cine e Pafos, următoarea adversară europeană a CFR-ului. "Feroviarii" dau peste a treia deținătoare de Cupă

Cine e Pafos, următoarea adversară europeană a CFR-ului. "Feroviarii" dau peste a treia deținătoare de Cupă
| Foto: pafos.com.cy

Trupa pregătită de Dan Petrescu se duelează cu formația din Cipru în play-off-ul UEFA Conference League.

După ce au trecut de Neman Grodno, deținătoarea Cupei Belarusului, și Maccabi Petah Tikva, deținătoarea Cupei Israelului, "feroviarii" se vor duela cu Pafos, deținătoarea Cupei Ciprului, trofeul cucerit în premieră de adversara CFR-ului.

Aflați în prima ligă cipriotă de doar 8 ani, următorii oponenți ai formației din Gruia au progresat constant, iar trofeul cucerit în stagiunea precedentă a fost cireașa de pe tort. Astfel, clubul a primit șansa de a evolua în premieră în cupele europene.

În primul tur din Europa League au dat peste suedezii de la Elfsborg, în fața cărora au pierdut de două ori, 3-0 și 2-5. A urmat duelul din turul al doilea Conference League cu Zalgiris, în care Pafos a pierdut manșa tur cu 2-1, dar la retur s-a calificat după prelungiri, scor 3-0. Scenariul s-a repetat și în turul al treilea, învinși în tur cu 2-1 de ȚSKA Sofia, ciprioții au egalat la ultima fază a timpului regulamentar și s-au impus în prelungiri, scor 4-0.

Pafos nu a început încă sezonul intern și a disputat doar partide în cadrul competițiilor continentale. Golgheterii echipei din actuala stagiune sunt Muamer Tankovic, Anderson Silva și românul Vlad Dragomir, cu câte două reușite în 6 apariții.

Pe banca celor de la Pafos stă începând cu iulie 2023, spaniolul Juan Carlos Carcedo. În vârstă de 51 de ani, tehnicianul a fost o lungă perioadă secundul mult mai celebrului Unai Emery, la Almeria, Valencia, Spartak Moscova, Sevilla, PSG și Arsenal. Începând cu 2020 a devenit principal, la UD Ibiza și mai apoi la Real Zaragoza.

Următoarea adversară a "feroviarilor" este o adevărată selecționată mondială, cu 24 de jucători străini în lot, din Europa, Africa și America de Sud. Printre jucătorii celor de la Pafos se numără și Derrick Luckassen, fratele lui Kevin Luckassen, atacant trecut pe la mai multe echipe din Superligă.

Partida tur dintre CFR Cluj și Pafos, din play-off-ul UEFA Conference League, se va disputa joi, 22 august, de la 20:30, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".

Comenteaza