Cine e tehnicianul străin dorit de "U" Cluj. A antrenat la Hajduk Split și Dinamo Zagreb

Cine e tehnicianul străin dorit de "U" Cluj. A antrenat la Hajduk Split și Dinamo Zagreb
| Foto: facebook.com/botevplovdiv

Toni Petrea e pe picior de plecare, iar conducerea clubului este în căutare de posibili înlocuitori.

Cu doar câteva zile înainte de Derby-ul Clujului, Universitatea se află într-un moment de cumpănă, în care se pregătește schimbarea băncii tehnice. Toni Petrea și conducătorii echipei au ajuns la un acord pentru reziliere, iar lista posiblililor înlocuitori este deja conturată.

Totuși, numele celui care ar putea prelua conducerea tehnică a echipei este unul suprinzător. Potrivit GSP, Universitatea Cluj negociază cu Zeljko Kopic, antrenorul croat în vârstă de 45 de ani.

Tehnicianul și-a început cariera în 2011, la NK Lucko și au urmat experiențe în țara natală la Cibalia, NK Zagreb și Slaven Belupo, formație la conducerea căreia a petrecut mai bine de doi ani.

A fost apoi chemat să antreneze unul dintre cele două nume mari ale Croației, Hajduk Split, unde a stat aproape un an. A urmat o experiență în Cipru, la Pafos, și revenirea în Croația la cealaltă echipă de top a țării, Dinamo Zagreb.

Cea mai recentă aventură a sa a fost în Bulgaria, la Botev Plovdiv, unde a stat între august și decembrie 2022.

De remarcat este faptul că Zeljko Kopic este adeptul unui sistem cu 3 fundași central, 3-4-1-2, asemănător cu cel propus de Ioan Ovidiu Sabău în a doua parte a sezonului trecut la Universitatea Cluj.

Comenteaza