Cine este cel mai bun sportiv al anului la CS "U"

Cine este cel mai bun sportiv al anului la CS
Judoka Alexandra Pop, handbalista Cristina Laslo și rugbistele Bianca Crișan, Irina Hârjete, Alina Dincă respectiv Linda Matei, au ocupat primele trei poziții în top.

CS"U" a anunțat, marți, topul celor mai buni zece sportivi, dar și raportul de activitate pe anul 2014, unul cu 270 de medalii (102 de aur, 93 de argint și 75 de bronz), record absolut în istoria clubului. 

Prima poziție i-a revenit Alexandrei Pop (judo), pentru locul secund obținut la Campionatul European de juniori de la București, locul III la Campionatul Mondial din Statele Unite respectiv alte șase titluri de campioană națională. 

A urmat handbalista Cristina Laslo, de la "U"-Alexandrion, medaliată cu aur la Campionatul Mondial de juniori din Macedonia, competiție derulată în luna iulie. 

Surprizător, podiumul a fost încheiat de reprezentantele secției de rugby feminin a Universității, Bianca Crișan, Irina Hârjete, Alina Dincă și Linda Matei, pentru locul III obținut la Campionatul European de rugby în 7, cu naționala României. 

"2014 a fost anul cu cele mai bune rezultate din istoria recentă a clubului. Vorbim despre 270 de medalii, dintre care 102 au fost de aur. În 2015 ne propunem să avem măcar două echipe care să lupte pentru podium, să creștem valoric la handbal, la volei, dar asta și cu implicarea autorităților locale.

Anul acesta, tot clubul nostru a primit doar 2,2 milioane de lei de la autorități, o sumă infimă. Dacă anul viitor am primi 7 milioane de lei, ne-am descurca mult mai bine. Una peste alta, clubul nostru este primul în ierarhia cluburilor sportive din țară, iar asta nu poate decât să ne încânte", a declarat directorul Clubului Sportiv Universitatea, Ovidiu Vasu.

 

TOP 10 SPORTIVI CS"U"

1. Alexandra Pop (judo) 178 puncte

2. Cristina Laslo (handbal feminin) 163 

3. Bianca Crișan, Irina Hârjete, Alina Dincă, Linda Matei (rugby feminin) 104 

4. Ștefania Dobre (judo) 97 

5. Loredana Ohâi (judo) 88 

6. Monica Ungureanu (judo) 75 

7. Raluca Ștef (patinaj) 48 

8. Toma Pop (suliță) 45 

9. Radu Dărăban (scrimă) 44 

10. Dragoș Dima (tenis) 40 

 

 

 

Comenteaza