Cine sunt noile achiziții ale CFR-ului. Jucătorii s-au fotografiat în fața Teatrului Național

Cine sunt noile achiziții ale CFR-ului. Jucătorii s-au fotografiat în fața Teatrului Național
| Foto: facebook.com/cfr1907

Patru jucători noi au fost prezenți la reunirea formației din Gruia înainte de noul sezon.

Anunțat încă din pauza de iarnă, Mohammed Kamara s-a alăturat "feroviarilor", iar la primul antrenament înainte de startul noii stagiuni au fost prezenți Andrei Artean, Armend Thaqi și Simao Rocha, ultimii doi fiind prezentați oficial chiar în ziua reunirii.

Astfel, cei 4 reprezintă primele mutări reușite de CFR Cluj în perioada de mercato, înaintea unui sezon în care clubul din Gruia își propune să cucerească un nou titlu, după doi ani în care au ratat obiectivul.

În vârstă de 26 de ani, Mohammed Kamara este un jucător care poate evolua pe orice poziție din atac, însă preferă flancul stâng. După experiențe în Statele Unite ale Americii, Germania, Turcia și Kazahstan, fotbalistul din Liberia juca din 2022 la Hapoel Haifa. Pentru echipa ce a încheiat play-off-ul din Israel pe locul al patrulea, Kamara a marcat 6 goluri și a oferit 4 pase decisive în toate competițiile.

Andrei Artean (30 de ani) este probabil singurul jucător cu care fanii CFR-ului sunt familiarizați dintre cei 4 nou-veniți. Plecat de la Farul Constanța în iarnă, mijlocașul a jucat de 22 de ori pentru Apollon Limassol în sezonul de primăvară, reușind un gol și o pasă de gol.

După 4 ani petrecuți la Ballkani, fosta adversară a "feroviarilor" din UEFA Conference League, Armend Thaqi ajunge la echipa în poarta căreia a înscris în competiția continentală. Jucătorul din Kosovo are 31 de ani și se încadrează perfect în cerințele lui Dan Petrescu, fiind om de națională și având meciuri în cupele europene. În stagiunea precedentă, Thaqi a jucat 53 de partide, a marcat de două ori și a oferit 9 pase de gol.

Dintre noile achiziții, surpriza este reprezentată de Simao Rocha, jucător ce vine din liga secundă portugheză. Fundașul în vârstă de 23 de ani a îmbrăcat în sezonul trecut tricoul celor de la Pacos Ferreira pentru care a jucat în 24 de partide și a oferit 3 pase de gol.

Comenteaza