“Clau-coach” se va şcoli la Manchester United sau Inter Milano

“Clau-coach” se va şcoli la Manchester United sau Inter Milano
Proaspăt confirmat în funcţie şi pentru campionatul următor, Claudiu Niculescu vrea să facă un stagiu de pregătire la una dintre fostele campioane ale Europei.

Fan al lui Manchester United, dar şi al italienilor de la Inter Milano, Claudiu Niculescu a mărturisit ieri că îşi doreşte să-şi facă "ucenicia" la una dintre cele două echipe, pas obligatoriu în examenul pentru obţinerea licenţei PRO. Până atunci, tehnicianul are bătăi serioase de cap în ceea ce priveşte echipa pe care o va alinia mâine, contra Pandurilor, în condiţiile în care patru "studenţi" sunt accidentaţi sau suspendaţi.

Numit antrenor după demisia lui Ionuţ Badea şi confirmat deja în funcţie pentru sezonul viitor, Claudiu Niculescu se pregăteşte pentru susţinerea examenului de licenţă PRO. Pentru a fi încadrat în cea mai înaltă categorie în antrenorat, "Clau-coach" va fi nevoit să-şi facă "ucenicia" la un club important din Occident, iar tehnicianul şi-a făcut deja o listă cu opţiuni. "Anul viitor îmi voi lua licenţa pro. Examenele se dau din doi în doi ani. Aş vrea să-mi fac acel stagiu de pregătire la o echipă puternică. Mi-ar plăcea Manchester United, Inter sau chiar la Mircea Lucescu, la Şahtior, de ce nu? Voi vedea la vară, după finalul sezonului", a spus ieri Claudiu Niculescu.

Până să ia notiţe de la Sir Alex Ferguson sau Mircea Lucescu, antrenorul Universităţii trebuie să treacă mâine de Petre Grigoraş şi Pandurii Târgu-Jiu pentru a mai spera la îndeplinirea obiectivului. Misiunea nu se anunţă deloc uşoară, mai ales din cauza problemelor de lot cu care se confruntă Universitatea în aceste zile. Dacă Sebastian Achim şi Constantin Grecu sunt ieşiţi din calcule până la finalul sezonului, Laurenţiu Marinescu nu a putut fi recuperat încă după o accidentare mai veche. Listei de indisponibili i se adaugă suspendatul George Galamaz, în timp ce asupra mijlocaşilor Alex Păcurar şi Adrian Cristea planează semne de întrebare. Dacă primul a revenit la antrenamente după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon timp de două săptămâni, Cristea a acuzat dureri la una dintre şedinţele de pregătire din această săptămână, astfel că prezenţa sa în teren pentru mâine e incertă. "Păcurar a revenit la antrenamente, rămâne de văzut cum se va simţi. În schimb, am avut uşoare probleme cu Adrian Cristea, dar sper să nu fie nimic serios şi să pot conta pe el. Din păcate, nu reuşim să avem tot lotul la dispoziţie nici acum, iar după meciul cu Pandurii urmează jocuri din trei în trei zile", a mai spus antrenorul.

Universitatea va juca până la finalul campionatului cu Dinamo (deplasare), CFR Cluj (acasă) şi FC Vaslui (deplasare), trei dintre candidatele la titlul de campioană, iar Niculescu vrea să le bată pe toate trei. Primul meci din seria "de titlu" e cel cu Dinamo, programat la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri, de la ora 21:30, în "Ştefan cel Mare". "La titlu se bat primele cinci echipe, dar cea care va lega două victorii la rând se poate desprinde în campioană. Noi jucăm cu trei dintre candidatele la titlu şi vreau să câştigăm în fiecare meci pentru a ne îndeplini obiectivul nostru, nu neapărat pentru a arbitra lupta la titlu", a mai spus antrenorul "Şepcilor roşii".

Partida dintre Universitatea Cluj şi Pandurii Târgu-Jiu se va juca mâine, de la ora 17:00, pe Cluj Arena, urmând să fie transmisă în direct de Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Comenteaza