“Clau-gol” crede că Gicu poate fi Grozav (şi) în Europa

“Clau-gol” crede că Gicu poate fi Grozav (şi) în Europa
Antrenorul “Şepcilor roşii” e convins că, dacă va rămâne modest şi se va pregăti profesionist, Gicu Grozav poate ajunge un fotbalist de top în fotbalul continental.

Claudiu Niculescu s-a dat pe el ca exemplu când a vorbit despre situaţia de acum a lui Gicu Grozav. Noua senzaţie a lui "U" a stârnit deja interesul echipelor din Occident, iar "Clau-gol" îl avertizează. "I-am explicat ce-am făcut şi eu la vârsta lui, când «puneam botul» la ce apare în ziare. Eram cu nasul pe sus şi am avut de pierdut", a spus ieri atacantul. Niculescu e convins că Gicu Grozav poate ajunge un fotbalist important chiar şi în fotbalul european dacă nu-şi neglijează meseria.

Gicu Grozav a marcat de patru ori în cele şase partide din acest an, iar scouterii cluburilor din vestul Europei sunt cu ochii pe el. Prosport.ro a scris ieri că gruparea spaniolă Malaga, la care evolueze nume mari precum Julio Baptista sau Ruud van Nistelrooy, a pus ochii pe el, iar scouterii au rămas impresionaţi de evoluţia sa în jocul cu FCM Târgu-Mureş (3-1), când a reuşit să şi marcheze. Claudiu Niculescu a dezvăluit ieri că l-a luat pe elevul său deoparte şi i-a explicat că poate ajunge mare, dar cu condiţia să rămână modest şi să nu-şi neglijeze meseria. "Am vorbit cu Grozav şi l-am rugat să nu se uite la ştiri, să nu se gândească la transferuri pe nu ştiu unde. I-am explicat ce-am făcut şi eu la vârsta lui, când «puneam botul» la ce apare în ziare. Eram cu nasul pe sus şi am avut de pierdut. I-am spus să rămână la fel, un băiat modest, în care am mare încredere", a spus Niculescu. "Clau-coach" i-a trasat jucătorului în vârstă de 21 de ani un obiectiv îndrăzneţ pentru cele 10 etape rămase până la final. "Grozav este încă necopt pentru un transfer, mai are nevoie de jocuri. El trebuie să mai dea vreo 10 goluri pentru «U» Cluj, apoi la vară se poate gândi la un transfer. Am mare încredere în el, îl cunosc foarte bune, are calităţi extraordinare, cum rar am văzut eu la un atacant. Poate ajunge unul dintre marii fotbalişti ai Europei", e convins Claudiu Niculescu.

Aflat în atenţia tuturor după startul fulminant de retur pe care l-a avut, Gicu Grozav a declarat în mai multe rânduri că nu-i stă mintea la un transfer în Occident. Atacantul s-a întors la "U" tocmai după o experienţă ratată în Belgia, la Standard Liege, unde nu a reuşit să se impună. "Nu ştiu ce oferte sunt pentru mine şi nu mă interesează foarte tare. Mă bucur că am semnat acum cu Universitatea şi mă concentrez doar pe munca pe care o am aici", a spus tânărul jucător al "studenţilor".

Emoţii cu Szukala

"Căpitanul" din acest an al Universităţii, Lukasz Szukala, va intra la antrenamente abia azi, după ce în ultimele două zile nu s-a pregătit alături de coechipierii săi. În aceste condiţii, folosirea sa în jocul cu Ceahlăul Piatra Neamţ de duminică stă sub semnul întrebării. Cum George Galamaz nu va juca, fiind accidentat după o ciocnire tocmai cu Szukala în precedentul joc de campionat, linia de fundaşi centrali a Universităţii ar putea fi formată din Steven Pele şi Tavi Abrudan. Accidentaţi de mai multă vreme, Constantin Grecu şi Laurenţiu Marinescu ar putea intra în programul normal al echipei săptămâna viitoare, în cel mai optimist caz.

Încă un brazilian în lotul "studenţilor"

Mijlocaşul în vârstă de 21 de ani Tulio Borges Biancalana are şanse mari să fie inclus în lotul echipei mari a Universităţi pentru jocul de duminică, de la Piatra Neamţ. Brazilianul care a venit la "U" în urmă cu şapte luni, dar a evoluat doar pentru echipa secundă, s-a antrenat sub comanda lui Claudiu Niculescu în ultimele zile. Ionuţ Neag şi Szilagyi Zsolt ar putea fi şi ei incluşi în lotul pentru jocul de sub "Pietricia".

Comenteaza