“Clau-gol” după un nou “golazo”: “Vedem dacă e ultimul cantonament!”

“Clau-gol” după un nou “golazo”: “Vedem dacă e ultimul cantonament!”
Claudiu Niculescu a reuşit o super-execuţie în partida câştigată de “U” contra liderului din Bulgaria şi spune că mai are surprize în “tolbă” şi pentru retur.

Claudiu Niculescu poate să-şi înregistreze deja golurile la OSIM. Atacantul Universităţii uimeşte şi la 35 de ani prin execuţiile de mare fineţe şi rămâne un fotbalist decisiv pentru Universitatea. Sâmbătă a "comis-o" din nou: lob superb, fără preluare, peste portar, după o pasă de 30 de metri a lui Cristea. Atacantul spune că se simte excelent din punct de vedere fizic şi lasă pe mai încolo gândurile anunţatei retrageri din activitate.

"Cred că e cel mai lung cantonament din ultimii ani şi cu siguranţă unul dintre cele mai lungi din carieră. Suntem pe drumul cel bun, echipa s-a adaptat la noul sistem de joc, unul ofensiv, care ne avantajează. E dificil să te antrenezi două luni de zile, dar astea sunt condiţiile din România, trebuie să ne adaptăm. Dacă va fi ultimul cantonament pentru mine, ca fotbalist? Nu ştiu, vedem. Acum nu mă gândesc decât să fiu în formă maximă când începem campionatul şi să ne calificăm în Europa la vară. Mă simt bine din punct de vedere fizic, iar asta e cel mai important", a spus ieri Claudiu Niculescu pentru ZIUA de CLUJ. Atacantul în vârstă de 35 de ani şi-a anunţat în urmă cu un an intenţia de a se retrage la vară, însă şi atunci a lăsat o portiţă deschisă. "Rămâne de văzut cum mă voi simţi şi din punct de vedere fizic", a spus atacantul.

Niculescu a început ca rezervă meciul de sâmbătă, cu Ludogorets, liderul din Bulgaria. Ionuţ Badea a testat o echipă tânără, cu puştii Vlad Morar, Gicu Grozav şi Răzvan Moldovan printre titulari. Aşezaţi în noul modul 1-4-3-1-2, clujenii au dominat partida, dar au început să-şi creeze ocazii de prin minutul 25, când Grozav (de două ori), Tony şi Morar n-au reuşit să marcheze din poziţii ideale. Fostul oltean, Gargorov, putea să o facă pe final de repriză, dar a nimerit doar bara. După pauză tot Universitatea a controlat jocul, iar Badea a trimis în teren şi ceilalţi jucători. Cristescu a fost blocat în ultimul moment de portar, pentru ca apoi Niculescu să nu nimerească ţinta din poziţie ideală. A făcut-o însă cu şase minute înainte de final, cu o super-execuţie: şut peste portar, fără preluare, după o pasă de 30 de metri a lui Cristea. Tot "Clau-gol" putea să mărească diferenţa din două lovituri libere, însă prima dată s-a opus portarul, pentru ca apoi să trimită la câţiva centimetri de bară.

Execuţia lui Niculescu a fost lăudată de tehnicianul Ionuţ Badea, care s-a declarat mulţumit de felul în care au jucat elevii săi. "A fost un euro-gol, ce mai! Mă bucur că echipa a pus în practică ceea ce am exersat la antrenamente. Nu se poate spune că am început cu o echipă formată din rezerve, la noi nu există noţiunea asta. Sunt mulţumit şi de jucătorii tineri care au evoluat sâmbătă. Muncim foarte mult, putem să o facem şi mai bine. Am ratat vreo şase-şapte ocazii mari în meciul cu bulgarii", a comentat Ionuţ Badea, tehnicianul Universităţii.

Test cu cecenii de la Terek Grozny

Universitatea va juca azi un nou amical în Turcia, al optulea din această iarnă. "Studenţii" vor întâlni de la ora 19:00, în direct la Digi Sport, formaţia rusă Terek Grozny, care a încheiat pe locul 11 sezonul regulat din prima ligă. În precedentele jocuri de pregătire, "studenţii" au obţinut patru victorii şi au pierdut de trei ori.

 

Etichete
Comenteaza