Cluburile din Bucureşti au votat împotriva înfiinţării Cupei Ligii

Şi-au dorit însă înfiinţarea Cupei Ligii grupările mici care de obicei au mai puţine meciuri într-un sezon şi care au văzut în această competiţie o şansă de a obţine mai uşor un loc în Liga Europa.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a explicat la finalul Adunării Generale a LPF că este imposibil să se găsească loc în calendarul competiţional actual pentru desfăşurarea Cupei Ligii. "Noi am votat împotriva Cupei Ligii pentru că trebuia mai întâi să stabilim un regulament de desfăşurare. Şi apoi cred că o competiţie care nu are un calendar nu poate fi aprobat în detrimentului unui campionat care are deja programul stabilit. Se va vota din nou la iarnă. Noi nu suntem de acord să se dispute această competiţie. Uneori trebuie să găsim loc pentru echipele care joacă în grupele Ligii Europa şi atunci e practic imposibil să găseşti dată pentru Cupa Ligii. Trebuie foarte bine analizată, să vedem care sunt riscurile şi avantajele", a declarat Argăseală.
Ion Taban, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, a afirmat de asemenea că organizarea Cupei Ligii implică şi anumite costuri. "Noi am fost împotriva înfiinţării Cupei Ligii pentru că deja calendarul este încărcat şi se mai ia şi ultimul loc de Liga Europa din campionat. De asemenea, se ştie cum e cu banii... Dar nu e loc nici să respiri în calendar", a adăugat Taban.
Din partea clubului Dinamo, la Adunarea Generală a LPF a fost prezent Nicolae Badea, acesta precizând că "nu este momentul luării unei decizii" privind înfiinţarea Cupei Ligii. "Trebuie să vedem pentru că anul trecut am avut un anumit calendar şi am jucat din trei în trei zile. Pe de altă parte ar însemna sacrificarea unui loc de cupă europeană din campionat. Sigur, Cupa Ligii e o competiţie interesantă, dar trebuie văzute logistica şi calendarul ei în aşa fel încât să nu se suprapună. Pentru că mai este vorba şi de calendarul naţionalei, de calendarul internaţional al echipelor de club, de calendarul Cupei României şi de campionat. Aşa că lucrurile nu sunt simple şi nu cred că e momentul unei asemenea decizii", a spus Badea.
De partea cealaltă, preşedinte al Consiliului Director al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a menţionat că o competiţie precum Cupa Ligii ar fi folositoare pentru formarea tinerilor jucători români. "Într-un an sau doi va ieşi o restricţie în ceea ce priveşte jucătorii străini. Şi pentru asta trebuie să pregătim jucătorii români. Iar pentru treaba asta Cupa Ligii este de minune. Trebuie luaţi jucători de la tineret şi din Divizia C şi pregătiţi pentru prima ligă. Dacă se va ţine, Cupa Ligii va da rezultate", a adăugat oficialul bistriţean.
Managerul clubului Universitatea Cluj, Ana Maria Prodan, a fost de asemenea pentru înfiinţarea noii competiţii. "Eu am fost de acord cu disputarea Cupei Ligii, dar n-am avut noroc. Eu am propus să se discute puţin, nu se poate decide de pe azi pe mâine. La iarnă o să vedem. Sunt multe posibilităţi şi trebuie găsită cea mai bună variantă", a menţionat Ana Maria Prodan.
Jucătorii români trebuie să se obişnuiască să joace 60-70 de partide de-a lungul unui sezon competiţional, este de părere managerul general al clubului Piatra Neamţ, Gheorghe Chivorchian, care a votat în favoarea Cupei Ligii. "Cupa Ligii din punctul meu de vedere era interesantă pentru că trebuie să ne obişnuim şi noi cu ritmul ăsta de meciuri, sâmbătă - miercuri. Trebuie să facem şi noi un pas către normalitate dacă vrem să ne comparăm cu marile cluburi din străinătate. De aceea trebuie să acceptăm că într-un sezon o echipă ar trebui să joace 60-70 de meciuri oficiale. Cum celelelalte ţări găsesc soluţii pentru programarea unei astfel de competiţii şi noi trebuie să găsim. Acum spunem că e inutilă şi apoi o să spunem că jucătorul român nu e obişnuit să joace două meciuri pe sămptămână", a afirmat Chivorchian.
Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a respins, marţi, cu nouă voturi împotrivă propunerea privind organizarea Cupei Ligii începând cu sezonul 2013/2014, a anunţat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru într-o conferinţă de presă. Conform propunerii supuse votului, echipa care ar câştiga Cupa Ligii ar primi dreptul să participe în Liga Europa în locul formaţiei clasate în Liga I pe ultimul loc eligibil.