Cluj Arena ar putea organiza partide la un Campionat European de fotbal

Cluj Arena ar putea organiza partide la un Campionat European de fotbal

După ce Bucureștiul va găzdui meciuri la EURO 2021, ministrul Sportului își dorește organizarea unui turneu final continental pe mai multe stadioane din România.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, are planuri mari pentru fotbalul românesc. Stroe își propune că România să organizeze alături de Grecia Campionatul European de Fotbal din 2028. Printre orașele care vor avea statu de gazdă la un eventual turneu final se află și Cluj-Napoca, cu stadionul “Cluj Arena”. Celelalte arene propuse sunt “Ion Oblemenco” din Craiova, “National Arena” și “Ghencea” din București.

“Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028. Şi poate luăm şi Bulgaria şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea.

Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu „Ion Oblemenco”, Clujul, cu „Cluj Arena” şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie.

Sunt discuţii formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în Bucureşti sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap. Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de Federaţii de Fotbal. Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi.

Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp”, a declarat Ionuț Stroe la Oltenia TV.

Comenteaza