Cluj Arena îşi deschide porţile pentru primul meci oficial

Cluj Arena îşi deschide porţile pentru primul meci oficial
“U” şi FC Braşov vor evolua în prima partidă oficială pe noul stadion mâine, de la ora 19:00. “Şepcile roşii” au doar varianta victoriei.

După "muştruluiala" primită în meciul cu ruşii de la Kuban Krasnodar, jucătorii Universităţii Cluj revin pe Cluj Arena pentru primul joc oficial din istoria stadionului. Mâine, de la ora 19:00, "studenţii" întâlnesc FC Braşov, echipă de care nu-i leagă prea multe amintiri plăcute din istoria recentă. Meciul va fi în direct pe Digi Sport 1 şi live-text pe ziuadecj.ro.

FC Braşov, prima echipă care va întâlni Universitatea într-un meci oficial pe Cluj Arena, a "năşit" formaţia "studenţilor" în sezonul trecut. "Stegarii" au reuşit să elimine pe "U" din optimile Cupei României, după 2-1 sub Tâmpa, reuşind o altă victorie în campionat, 3-1 acasă, şi un egal pe terenul de la Alba Iulia, 1-1. Braşovul lui Daniel Isăilă nu are însă un start prea fericit de sezon. După nouă etape ocupă locul 10 în clasament şi se poate lăuda că a schimbat deja trei antrenori, Isăilă devenind un fel de "manta de vreme rea". De altfel, antrenorul a declarat în urma egalului cu Ceahlăul, din runda trecută, că e pregătit să-şi dea demisia dacă se va considera că e primul vinovat pentru situaţia echipei. Isăilă a rămas în continuare antrenorul Braşovului şi anticipează o atmosferă ostilă şi dificilă la primul meci oficial pe Cluj Arena. "Vom întâlni o echipă foarte puternică din toate punctele de vedere, echilibrată, cu dubluri pe posturi, care în acest sezon şi-a propus clasarea pe un loc de cupele europene. Îl cunosc foarte bine pe Ionuţ Badea, am fost coleg de echipă cu el şi pot spune că este un antrenor foarte bun. Sunt convins că ne aşteaptă un meci foarte dificil. Sper să iasă un spectacol reuşit şi să învingă echipa mai bună. Este primul meci oficial pe Cluj Arena şi sunt convins că vom avea parte de o atmosferă ostilă. Noi trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere şi să dăm tot ce avem mai bun pentru a obţine un rezultat bun", a spus Daniel Isăilă, pentru site-ul oficial.

Antrenorul Ionuţ Badea, care ieri a împlinit 36 de ani, speră ca jucătorii să treacă repede peste faza de adaptare pe noul stadion şi să învingă mâine formaţia braşoveană. "Este foarte important să înţelegem că avem o nouă casă, o nouă arenă pe care vom juca şi sper să fim motivaţi suficient de bine pentru a ne bucura la finalul meciului cu FC Braşov. Sunt multe exemple negative de inaugurări de stadioane, în care echipele gazdă au pierdut mai multe meciuri, dar nu vrem să ne gândim la aşa ceva, ne dorim doar victoria şi asta depinde numai de noi. Braşovul traversează o perioadă mai puţin bună, însă are câţiva jucători cu o valoare peste medie", a spus Badea. Acesta nu se va putea baza pe Gabriel Machado, care-şi va ispăşi ultima etapă de suspendare după "roşul" primit contra Ceahlăului, şi ar putea trimite în teren următoarea echipă: Popa - Achim, Szukala, Abrudan, Grecu - Marinescu, Boştină, Nasser - Cojocnean, Tony, Cristea.

Partida dintre "U" şi FC Braşov se va juca mâine, de la ora 19:00 pe Cluj Arena, fiind transmisă în direct de Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Primul antrenament pe noul stadion

Elevii lui Ionuţ Badea au efectuat aseară prima şedinţă de pregătire pe Cluj Arena. Antrenamentul a fost unul tactic, Badea stabilind un "meniu" cu exerciţii de posesie şi combinaţii pe spaţii mici. "Studenţii" au fost supervizaţi de pe margine de întreg staff-ul de conducere, în frunte cu finanţatorul Florian Walter, preşedintele Consiliului de Administraţie, Călin Hinţea, şi directorul executiv, Cosmin Irimieş. La antrenament a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, care s-a întreţinut minute bune cu Walter.

 

 

Comenteaza