Cluj Crusaders tinteste al treilea titlu de campioana nationala la ROBOWL VI

Cluj Crusaders tinteste al treilea titlu de campioana nationala la ROBOWL VI
Finala Campionatului National de Fotbal American va avea loc duminica la Cluj-Napoca.

Echipa Cluj Crusaders poate deveni singura din scurta istorie a campionatului care câstiga trei titluri nationale daca învinge duminica, pe Cluj Arena, pe Bucharest Rebels.

Ziua de duminica promite a fi una spectaculoasa, evenimentul începând dimineata. La ora 10, finala mica a Campionatului National de Fotbal American le va aduce în fata pe Bucharest Warriors si Timisoara 89ers. Apoi, la ora 17, va începe marea finala, RoBowl VI.

Cluj Crusaders este campioana sezoanelor 2012 si 2013 si tinteste un al treilea titlu ce ar propulsa-o drept cea mai titrata echipa de fotbal american din tara. De partea cealalta, Bucharest Rebels vrea sa devina a treia echipa care câstiga doua sezoane la rând, fapt ce ar pastra traditia începuta de Bucharest Warriors în 2010 si continuata de clujeni.

Pentru a ajunge în finala, Crusaders au depasit pe Warriors în semifinale cu scorul de 42-14, în timp ce Rebels au învins pe 89ers cu 46-0. Echipa clujeana este singura formatie ce a obtinut numai victorii pe tot parcursul sezonului, în timp ce bucurestenii au înregistrat si un rezultat de egalitate în sezonul regulat.

Meciurile directe între Crusaders si Rebels indica o egalitate perfecta, cu fiecare dintre echipe adjudecându-si câte doua succese. Rebels detine însa punctaverajul mai bun, conducând din acest punct de vedere cu 81-78.

Finala campionatului va consemna si o premiera istorica a fotbalului american românesc. Va fi primul meci transmis în direct de catre un post TV din România. Partida va putea fi urmarita începând cu ora 17 pe canalele televiziunii române TVR 3 si TVR Cluj, în comentariul lui Emil Hossu Longin.

Biletele pentru RoBowl VI sunt puse în vânzare la casieria Cluj Arena si costa 1 leu pentru copiii sub 14 ani si 10 lei pentru adulti. Biletele pentru zona VIP costa 40 de lei.

 

Comenteaza