Clujeanul Alexandru Jecan la cel mai bun turneu din carieră

Clujeanul Alexandru Jecan la cel mai bun turneu din carieră
Împreună cu Vasile Antonescu, tenismenul clujean s-a impus în proba de dublu a turneului Futures de 10,000$ și a ajuns în semifinalele tabloului de simplu.

A fost o săptămână plină de ploi și întreruperi, dar într-un final, turneul Pamira Open desfășurat în această săptămână la Sibiu a luat sfârșit. Finala probei de dublu a avut loc încă de joi, indoor, iar Alexandru Jecan și-a trecut în cont al treilea trofeu al carierei.

Perechea Vasile Antonescu / Alexandru Jecan s-a impus în fața celei formate din Bodgan Ionuț Apostol și Luca George Tatomir cu scorul de 6-4, 6-4 la capătul unui meci ce a durat puțin peste o oră de joc. Pentru Jecan este al treilea succes în competițiile de dublu, după ce în 2014 a câștigat alături de Ilie-Aurelian Giurgiu turnee la Pitești și Cluj-Napoca.

După succesul lor din proba de dublu, Jecan și Antonescu s-au întâlnit ca rivali în proba de simplu, cei doi jucând sâmbătă unul din sferturile de finală ale tabloului. Antonescu este unul din numele importante ale tenisului românesc în ultima vreme. Actualmente pe locul 499 mondial, el este momentan al 6-lea cel mai bine clasat român pe plan mondial.

Cu toate acestea, Jecan, clasat pe locul 1097 ATP, a înregistrat o victorie remarcabilă în fața favoritului 2 al turneului, impunându-se cu scorul de 7-6, 6-4. În drumul spre sferturi, clujeanul a mai trecut de elvețianul Antonie-Michel Alexeev (7-5, 6-2) și de adversarul său din finala de dublu, Tatomir (6-4, 6-1).

Din păcate, traseul său excelent din această săptămână a luat sfârșit în semifinale, acolo unde portughezul Andre Gaspar Murta l-a învins cu scorul de 6-2, 6-0. Prezența în careul de ași al turneului reprezintă însă cea mai bună performanță din cariera lui Jecan, jucătorul de 27 de ani fiind în premieră într-o semifinală de turneu Futures.

Pentru rezultatul său din proba de simplu, clujeanul și-a trecut în cont un număr de 6 puncte ATP și un premiu de 502 $, care se adaugă celor aproximativ 300$ primiți pentru câștigarea turneului de dublu.

Comenteaza