Clujul, din nou în haine de sărbătoare.

Clujul, din nou în haine de sărbătoare.
Fanii lui “U” au ocupat centrul oraşului, cei ai CFR-ului au pornit din Gruia

Aproape 2.000 de suporteri ai Universităţii, cu 1.500 mai puţini faţă de partida din 8 mai, s-au strâns ieri după-amiază, înainte de meci, pe Bulevardul Eroilor. Suporterii CFR-ului, în număr de aproape 600, au pornit încolonaţi de la stadionul Dr. Constantin Rădulescu spre Cluj Arena. Meciul putea să înceapă!

Mai puţini decât săptămâna trecută, fanii lui "U" şi-au dat din nou întâlnire în centrul oraşului. La ora 19:00, undeva la 2.000 de suporteri ai "Şepcilor roşii" au pornit spre Cluj Arena, dar cu un traseu modificat faţă de cel ales în 8 mai. Ieri, fanii lui "U" au făcut o oprire pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, în faţa sediului Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), şi au intonat "Slavă ţie, studenţie!", unul dintre imnurile clubului favorit, dar au transmis şi câteva mesaje războinice clubului rival. Acţiunea s-a vrut şi un mesaj adresat conducerii UBB în ceea ce priveşte o viitoare implicare la clubul "universitar". Marşul a continuat pe străzile din centrul oraşului, iar după aproape o oră şi jumătate fanii au ajuns la Cluj Arena, fără a exista nici un fel de incident.

La fel ca în 8 mai, fanii CFR-ului, în jur de 600 la număr, s-au întâlnit la stadionul Dr. Constantin Rădulescu unde, după ce şi-au împărţit biletele, au pornit spre Cluj Arena în jurul orei 19:30. Aceştia s-au rezumat să-şi încurajeze echipa favorită, însă, aşa cum se întâmplă la fiecare derby, nu au lipsit urările de "bine" adresate rivalei Universitatea. Pe strada C. A. Rosetti unul dintre suporterii "feroviari" a fost legitimat de jandarmi pe motiv că ar fi aruncat o petardă, dar accesul său la meci nu a fost îngrădit, după cum a declarat pentru ZIUA de CLUJ unul dintre oamenii de ordine. Dacă data trecută mai mulţi ultraşi ai "Şepcilor roşii" şi-au întâmpinat rivalii în zona Parcului Central, episodul nu s-a mai repetat de această dată, deşi în preajma stadionului taberele au schimbat mai multe replici de la distanţă. Unul câte unul, au intrat în sectorul rezervat la peluza dinspre Someş după obişnuitul control corporal, ceva mai blând decât data trecută. Să fie fotbal!

(D.S.)

 

Comenteaza