Clujul, în cărţi pentru finala campionatului european de handbal la junioare

Clujul, în cărţi pentru finala campionatului european de handbal la junioare
Clujul nu va participa la organizarea campionatului european de handbal feminin din acest an, dar ar putea face parte din organizarea competiţiei pentru junioare, în 2015. Candidatura României pentru competiţie a fost anunţată ieri.

 

"Ne-am depus candidatura pentru organizarea turneului final din 2015, prezentarea noastră anterioară, depusă pentru turneul final al senioarelor din acest an, a fost apreciată, dar s-a decis în favoarea Serbiei. Aşa că am decis să candidăm pentru Europenele de junioare din 2015 şi pentru că la acest nivel nu sunt atâtea cerinţe în privinţa infrastructurii, ca la nivelul senioarelor", a declarat ieri pentru Mediafax preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

EHF a anunţat oficial candidaturile României, Slovaciei, Portugaliei, Greciei şi Muntenegrului, depuse până la termenul limită, marţi. În dosarul de candidatură al României figurează şase oraşe potenţiale gazde: Piatra-Neamţ, Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Bacău, pentru faza grupelor, plus Bucureşti sau Cluj, pentru finale . "Se pot juca patru grupe în patru oraşe sau în două oraşe şi finalele separat. Vom vedea ce se va decide în luna septembrie, când va fi anunţată gazda turneului final, după ce reprezentanţii EHF vor vizita fiecare locaţie", a explicat Gaţu pentru Meddiafax.

Amintim, în urmă cu o lună Gaţu anunţa că FRH şi-a depus candidatura pentru organizarea campionatului european de senioare din acest an; Clujul era pe listă împreună cu alte patru oraşe, dar numai dacă rezolva problema Sălii Polivalente până în toamnă. Vezi aici detalii

Turneul final al CE feminin Under 19 va avea loc între 23 iulie şi 2 august 2015.

Comenteaza