Clujul, la putere în Tess Rally

Clujul, la putere în Tess Rally
Un component al echipei Napoca Rally Team a câştigat prima etapă din Campionatul Național de Raliuri 2015.

După 9 probe speciale, din care a câștigat șapte, Simone Tempestini, 20 de ani, a obținut o victorie istorică, fiind cel mai tânăr câștigător al unei etape din CNR. Simone Tempestini este fiul lui Marco Tempestini şi face parte din echipa clujeană Napoca Rally Academy. Pe locul al doilea s-a clasat tot un clujean, Edwin Keleti, cel care a concurat mulţi ani alături de copilotul Victor Ponta. Marco Tempestini a sosit al patrulea, urmat de Bogdan Marişca, poate cel mai cunoscut practicant de motorsport din Cluj. Pe echipe, aşa cum era de aşteptat, s-a impus Napoca Rally Academy.

Aflat la prima participare cu modelul Ford Fiesta R5 în CNR, Tempestini junior a câștigat primele două probe speciale, iar tatăl său s-a impus pe super speciala de noapte din centrul orașului. La finalul zilei de vineri, Simone Tempestini era lider la general, cu un avans de 3,5 secunde față de Marco Tempestini. Ziua a doua a fost, ca de obicei la Brașov, și cea mai dificilă. La prima trecere pe specialele Pârâul Rece și Râșnov, Simone Tempestini a fost cel mai rapid, urmat de fiecare dată de Marco Tempestini. 

Pe specialele Babarunca și Cheia alegerea pneurilor a fost decisivă. Chiar dacă nu a făcut cea mai bună alegere pentru condițiile de pe probe, Simone Tempestini a riscat enorm și a reușit să câștige trecerea pe Babarunca, după care a terminat pe locul secund la întoarcerea pe Cheia, consolidându-și astfel poziția de lider la general. Marco Tempestini a ales și el greșit pneurile, dar a evoluat pe cele mai lungi probe fără șă-și asume niciun risc, ceea ce l-a costat două poziții în clasament.

Simone Tempestini a terminat Tess Rally cu încă două victorii pe probele speciale și și-a asigurat primul său succes din Campionatul Național de Raliuri. La 20 de ani, Simone Tempestini este și cel mai tânăr pilot care a reușit această performanță. "Este o senzație incredibilă. A fost un raliu foarte dificil și a trebuit să fim foarte atenți până la final. În cadrul echipei noastre totul a funcționat perfect și sunt extrem de fericit după această victorie", a spus Simone Tempestini.

Au fost 53 de echipaje înscrise la Tess Rally, dintre care 9 au legături cu Clujul: Edi Keleti a luat startul alături de Botond Csomortani, Horaţiu Savu a fost şi el prezent, alături de copilotul Liviu Giusa, Vlad Miron Miculici a alergat alături de Rareş Fetean, pe o Dacia Logan, Danny Ungur Racing a concurat cu un echipaj, iar Napoca Rally Academy, cu cinci.

Următoarea etapă din CNR va fi la Arad, în perioada 8 - 9 mai, raliul fiind inclus și in European Rally Trophy.

Comenteaza