Cojocnean şi Neag au dat explicaţii la DIICOT. Cine intră marţi pe terenul procurorilor

Cojocnean şi Neag au dat explicaţii la DIICOT. Cine intră marţi pe terenul procurorilor
Sebastian Cojocnean şi Ionuţ Neag s-au prezentat ieri, ca martori, în dosarul transferurilor II. Marţi vor fi audiaţi şi alţi jucători, printre care şi “internaţionalul” Gicu Grozav.

Săptămâna a debutat cu audieri noi la DIICOT Cluj în dosarul transferurilor II. Sebastian Cojocnean şi Ionuţ Neag au fost citaţi ca martori de către procurorii DIICOT şi au petrecut câteva ore bune în birourile din cartierul Andrei Mureşanu. Dacă Neag (18 ani) s-a declarat foarte mulţumit de alegerea făcută în vară, când a ales tricoul Petrolului şi a lăsat de-o parte şapca roşie, Cojocnean a explicat că a mers la Ploieşti pentru a nu fi trimis la echipa secundă a Universităţii. Marti, la DIICOT vor fi audiaţi şi alţi fotbalişti, printre care şi „internaţionalul" român, Gheorghe Grozav.

Cojocnean a ajuns la sediul DIICOT în jurul orei 9:00 a dimineţii de luni şi a zăbovit mai bine de două ore în faţa procurorilor. La ieşirea din sediul instituţiei, mijlocaşul dreapta a schiţat un „tablou" al perioadei din vară, când s-a produs exodul de fotbalişti pe direcţia Ploieşti. Ironia sorţii face ca la nici şase luni de la acel moment, „Cojo" să fie jucător liber de contract, după ce Petrolul Ploieşti l-a înştinţat că nu mai intră în planurile de viitor ale antrenorului Cosmin Contra. „Dacă nu aş fi plecat la Ploieşti aş fi ajuns să joc pentru echipa a doua a Universităţii. Le-am spus procurorilor cum s-a efectuat transferul. Cu Mărginean nu vreau să am de a face, pe Walter sunt supărat pentru situaţia în care m-a pus. Acum am o ofertă, o să văd ce voi face. Cu Steaua au fost discuţii în vară, dar nimic concret. Mi-ar plăcea să revin la „U", stimez oraşul şi suporterii, dar în situaţia de acum a clubului nu cred că e posibil. Sper ca Universitatea să-şi revină", a spus fotbalistul care, în vară a fost dorit şi de Astra Giurgiu.

Următorul intrat pe poarta DIICOT a fost Ionuţ Neag, un fotbalist de 18 ani, care a apucat să bifeze doar 14 minute pentru „U", într-un meci cu Voinţa Sibiu (3-1). Neag a plecat şi el în vară de la echipa la care terminase junioratul şi s-a felicitat ieri pentru alegerea făcută. Fundaşul central care a marcat deja pentru prahoveni tocmai contra Universităţii a infirmat că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a semna cu Petrolul. „Nu s-a pus presiune pe mine. Mă bucur că am ajuns la Petrolul şi nu regret că am plecat de la "U". A fost prima dată când dau declaraţii în faţa unui procuror, dar n-a fost nimic special. Eu am semnat contractul meu de jucător şi actul de transfer. Eu cred că totul a fost legal", a spus tânărul jucător originar din judeţul Alba.

Audierile în dosarul transferurilor II continuă şi marti când la DIICOT sunt aşteptaţi şi alţi fotbalişti care au plecat cu titlu gratuit de la „U" la Petrolul în această vară. Printre cei chemaţi la audieri se numără şi Gheorghe Grozav. „Am primit o citaţie şi mă voi prezenta marţi (azi - n.red) în faţa procurorilor. Nu e de competenţa mea să comentez situaţia", a spus Grozav pentru ZIUA de CLUJ. Procurorii DIICOT i-au chemat pe toţi cei 15 jucători pentru a da declaraţii, fapt recunoscut şi de fundaşul George Galamaz. „Din câte ştiu toţi suntem citaţi. O să vin şi o să dau declaraţii, dacă asta e procedura. Nu cred că e normal, până la urmă a fost alegerea noastră", a spus fundaşul trecut în carieră pe la Steaua, Urziceni sau Sportul Studenţesc.

Investigaţiile în dosarul transferurilor II au început în urmă cu aproape o lună, cu câteva zile înainte de meciul dintre Petrolul şi „U" Cluj, atunci când procurorii DIICOT, însoţiţi de comisari ai Gărzii Financiare au controlat sediile celor două cluburi şi au cerut contractele de transfer aferente celor 15 jucători care au părăsit echipa „studenţilor" cu direcţia Prahova. Procurorii DIICOT susţin că Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dan Capră au prejudiciat clubul „Şepcilor roşii" cu suma de 11 milioane de euro, atât cât ar valora cei 15 fotbalişti. Între-timp, trei dintre jucătorii în cauză, Sebastian Cojocnean, Gaston Mendy şi Tony Nwakaeme, au plecat gratis şi de la Petrolul, după ce Cosmin Contra, antrenorul „lupilor galbeni", i-a anunţat că nu intră în planurile sale.

 

Etichete
Comenteaza