Concluziile lui Mihai Silvășan la final de sezon european. Antrenorul le-a mulțumit fanilor pentru susținerea remarcabilă

Concluziile lui Mihai Silvășan la final de sezon european. Antrenorul le-a mulțumit fanilor pentru susținerea remarcabilă
| Foto: u-bt.basketball

Aventura celor de la U-BT Cluj-Napoca în EuroCup s-a oprit în sferturile de finală, după un eșec împotriva lui London Lions, scor 91-79.

În fața unei săli pline, campioana României s-a luptat cu formația britanică, însă la final oaspeții s-au dovedit a fi mai puternici, iar parcursul de vis al "studenților" în EuroCup s-a încheiat.

Mihai Silvășan a oferit concluziile sale la finalul aventurii europene din actualul sezon. Tehnicianul a ținut să remarce fanii campioanei României, care au fost mereu prezenți indiferent de meci și i-au susținut pe baschetbaliști, dar și familia care s-a format în interiorul lotului de la U-BT Cluj-Napoca.

"În primul rând, voi începe prin a mulțumi echipei mele pentru un parcurs foarte bun în EuroCup. Drumul nostru în actualul sezon al EuroCup se sfârșește aici, însă nu există vreun motiv să avem capul plecat. Le mulțumesc jucătorilor, au fost incredibili din multe puncte de vedere. În numeroase momente nu le-a fost ușor, dar au reușit să depășească orice piedică.

În al doilea rând, vreau să le mulțumesc fanilor care ne-au susținut în permanență. A fost senzațional să jucăm într-o asemenea atmosferă, cu 10.000 de oameni în spate. În toate meciurile din EuroCup suporterii noștri au impresionat și ne-au împins de la spate. Le mulțumim și lor!

Despre meci nu sunt tare multe de spus, îi felicităm pe cei de la London Lions. Au fost, evident, mai buni. Au existat momente în care puteam să revenim, dar nu au putut. Le urez baftă mai departe. Sezonul a fost unul reușit, jucătorii au dat dovadă de caracter și dăruire. În această seară ne-am propus cu jucătorii să ne bucurăm de fiecare clipă petrecută pe teren, în compania a 10.000 de oameni.

Am încercat să jucăm cel mai bun baschet, dar din păcate nu ne-a ieșit. Efortul a fost acolo și am încercat să jucăm cât de bine am putut. Cred că performanțele aduc fanii la sală, ați văzut ce ușor a fost să umplem sala. Acum șase sau șapte ani nu ne gândeam că așa ceva se poate întâmpla. E de datoria noastră să continuăm munca și să fim un etalon pentru baschetul românesc.

Trebuie să ne facem treaba profesionist și să încercăm să avem performanțe și mai bune în Europa. Evident că ne dorim să continuăm în EuroCup, însă mai este foarte mult de jucat. Ne mutăm atenția pe Liga Națională. Va fi dificil să ne concentrăm pe jocul de vineri, dar cu siguranță vom reuși.

E devreme să vorbim despre sezonul următor, însă cu siguranță noi ne dorim să fim tot mai buni. Cu siguranță un sezon ca acesta ne ajută din toate punctele de vedere. Am făcut ca numele echipei să fie cunoscut de multă lume din străinătate. Împreună cu acești suporteri minunați suntem în al doilea an în care avem cea mai mare medie de spectatori din EuroCup.

Rămânem cu un sentiment foarte plăcut, s-a creat practic o familie în această echipă. Lucrurile pe care le-am realizat și meciurile extrem de spectaculoase au creat o chimie și un sentiment de luptă unul pentru celălalt. Nu trebuie să ne gândim în nicio secundă că sezonul s-a încheiat, mergem mai departe cu aceste lucruri. Vom încerca să jucăm cel mai bun baschet posibil!", a declarat antrenorul la finalul partidei cu London Lions.

Comenteaza