Concluziile lui Sabău după "remontada" din Giulești. "U" Cluj e la două puncte de play-off

Concluziile lui Sabău după "remontada" din Giulești. "U" Cluj e la două puncte de play-off
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Studenții" au fost conduși cu 2-0 pe terenul Rapidului, dar au întors rezultatul și au obținut toate punctele puse în joc.

La jumătatea primei reprize, Universitatea Cluj era "în corzi", după ce gazdele au marcat două goluri și păreau de neoprit în ofensivă. Cu toate acestea, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au dat dovadă de forță mentală, au redus din diferență până la pauză, iar în cele din urmă au întors rezultatul, reușind să învingă cu 3-2.

"Multe goluri, meci frumos, noi am pregătit jocul să începem bine, să nu îi lăsăm să atace. Am pus presiune pe fundașii centrali. Știam că vor începe foarte tare, că vor încerca să marcheze de la început. A venit acel gol, a trebuit să mă adaptez, să fac acea schimbare, să schimb sistemul, am reușit să înscriem în prima repriză, ceea ce ne-a dat moral, încredere.

În a doua repriză, am avut un moral mai bun, am crezut în noi, am intrat bine, ne-am creat ocazii de a egala. Până la urmă am marcat și al treilea gol. Sunt jucători cu calitate, personalitate și nu îi intimidează astfel de jocuri. Îți trec multe prin minte când ești condus, ce să le spui jucătorilor să îi motivezi, să nu abandoneze lupta, mai ales contra unei echipe care arată bine.

Nu a fost vorba să îi scutur la pauză, le-am spus că putem să câștigăm acest joc. Am intervenit să reparăm anumite greșeli, sunt acele momente când trebuie să găsești soluții. De data asta, au ieșit lucrurile așa cum trebuiau să iasă. De speculat, sigur, noi trebuia să fim mult mai compacți, jucau foarte repede, rămâneam de multe ori cu cei doi fundași centrali liberi.

Am reușit să corectăm anumite lucruri, am reușit să nu dăm spații, să punem probleme când recuperăm mingea. Am fost primit foarte bine aici, ca de fiecare dată. Îmi sunt dragi, m-am simțit foarte bine. Îmi pare rău pentru ei, dar mă bucur pentru mine și pentru jucătorii mei", a declarat Ioan Ovidiu Sabău, potrivit Digisport.

În urma victoriei din Giulești, Universitatea Cluj a acumulat 23 de puncte și ocupă poziția a 7-a în clasament, la doar două lungimi de Petrolul și Hermannstadt, formații aflate pe loc de play-off. 

loading...
Comenteaza