Video Concluziile președintelui Unirii Dej, la final de 2022: "Emulația din oraș e realizarea majoră a proiectului"

Concluziile președintelui Unirii Dej, la final de 2022: "Emulația din oraș e realizarea majoră a proiectului"
| Foto: facebook.com/fcunireadejoficial

Gabriel Magdaș a oferit impresiile sale la capătul unui an în care formația din liga secundă a impresionat.

Unirea Dej este revelația Ligii a 2-a și ocupă un loc de play-off la final de 2022. Formația din județul Cluj a impresionat în special în a doua jumătate a anului, iar președintele clubului este mulțumit de realizări. Gabriel Magdaș a oferit impresiile sale la finalul anului și a vorbit pe larg despre ceea ce reprezintă proiectul Unirea Dej.

"A fost un an foarte, foarte bun, care se încadrează, dacă nu ca fiind cel mai bun din istoria de peste 100 de ani a clubului, cu siguranță unul dintre cei mai buni ani. A fost un an dificil, nu ușor de gestionat, dar la început ne-am bucurat de o realizare a obiectivului de a rămâne în Liga 2, ba mai mult, să ne clasăm în primele 10 echipe.

În partea a doua am trăit momente speciale, datorită performanței sportive, de faptul că în primele 16 etape am rămas pe locuri de play-off. Toate acestea au făcut din 2022 un an care arată că echipa își continuă creșterea, continuă munca și aduce performanța sportivă pe alte culmi.

Nu știu dacă putem vorbi de secrete, dar, cu siguranță, prin ceea ce s-a întâmplat la acest club, cred că factorul principal a fost că nimic nu a fost mai presus de club. A fost o muncă depusă în echipă, în care fiecare factor a avut importanța sa.

În primul rând, e factorul financiar. Stabilitatea financiară asigurată în mare parte de Primăria Municipiului Dej și Consiliul Local Dej, la care s-a adăugat și mediul privat și le mulțumesc tuturor! A dus la o stabilitate financiară pe baza căruia a putut crește acest club.

Un al doilea factor ar fi latura sportivă, al staffului tehnic, a jucătorilor, pe care i-am ales mereu cu ajutorul lui Dragoș Militaru. Jucătorii au fost aleși după o anumită tipologie a proiectului. Al treilea factor și nu de neglijat a fost apariția emulației în jurul echipei. A spectatorilor tot mai mulți, a celor care sunt alături de echipă. Brigada Someșană a adus un plus pentru echipă.

Din punctul meu de vedere, emulația din oraș e realizarea majoră a proiectului Unirea Dej. În acest moment, Unirea Dej nu este doar o echipă, e o stare de fapt. În momentul în care vezi copiii că se joacă în parcuri, în curțile școlilor, ei se regăsesc în jucătorii echipei.

În momentul în care ieși în oraș și te oprește lumea pe stradă și arată simpatia față de munca pe care o faci, atașamentul față de club, aceste lucruri depășesc limita sportivă. E o realizare majoră a acestui proiect și sper să mergem la o altă treaptă de susținere", a declarat președintele Unirii Dej, Gabriel Magdaș.

Comenteaza