Conducere nouă, transferuri pe bandă rulantă

Conducere nouă, transferuri pe bandă rulantă
Odată cu venirea fostei impresare Anamaria Prodan, Universitatea Cluj a început să mute pe piaţa transferurilor.

Prodan a anunţat nume noi la echipă, iar lista este şi acum deschisă. La nivelul lotului se prefigurează până acum două transferuri oficiale, Viorel Dinu şi Roberto Iacob, ambii venind liberi de contract, după ce şi-au încheiat contractele cu Concordia Chiajna. Universitatea s-a înţeles verbal şi cu Raul Ciupe, respectiv Călin Albuţ.

Raul Ciupe a rămas fără angajament după ce şi-a încheiat socotelile cu FC Braşov. Ciupe (28 de ani) evoluează în banda dreaptă a defensivei şi poate juca şi fundaş central. El este originar din Cluj şi, în carieră, a mai jucat la Gaz Metan Mediaş şi Sportul Studenţesc. Albuţ este liber de contract după ce formaţia târg-mureşeană a retrogradat în liga a doua şi va sosi la Cluj pentru a semna cu Universitatea. Albuţ (31 de ani) a mai jucat la FC Baia Mare (2000-2004), Gloria Bistriţa (2004-2011) şi FCM Târgu-Mureş, în ultimul campionat.

Viorel Dinu are 32 de ani, evoluează pe postul de atacant, iar în carieră a mai trecut pe la FC Snagov, Chimia Brazi, Cetatea Suceava, Cimentul Fieni, FCM Câmpina, Juventus Bucureşti şi Concordia Chiajna.

Roberto Iancu joacă la mijlocul terenului, are 30 de ani şi a mai jucat la FC Naţional, Progresul, FC Snagov şi Concordia Chiajna.

La "U" Cluj este posibil să revină şi mijlocaşul Adrian Ionescu, care a jucat în sezonul trecut la Delta Tulcea, unde a şi purtat banderola de căpitan, fiind unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti. Ionescu a negociat cu Universitatea şi aşteaptă să semneze şi contractul de joc. Un alt jucător vizat pentru transfer este Dragoş Firţulescu, şi el liber de contract după retrogradarea lui FCM Târgu-Mureş. Firţulescu are 23 de ani, este mijlocaş stânga de profesie, iar în carieră a mai trecut pe la FC Caracal, Universitatea Craiova, Alki Larnaka şi FCM Târgu-Mureş.

Şi la nivelul conducerii se prefigurează câteva schimbări, o certitudine fiind venirea fostului director sportiv al Stelei, Aurelian Băbuţan. El va ocupa un post în conducerea administrativă a "studenţilor", foarte probabil pe cel de preşedinte. În cariera sa de conducător a mai activat la FCM Târgu-Mureş, apoi a semnat un contract cu FC Braşov, de unde a plecat după mai puţin de două luni, a ajuns la Chiajna, cu Laurenţiu Reghecampf, iar cireaşa de pe tort a fost instaurarea sa în funcţia de director sportiv al Stelei. Pe 11 iunie însă Băbuţan a părăsit Steaua, după 20 de zile de muncă.

"Vreau să ajut Universitatea Cluj, aşa cum am încercat peste tot să îmi fac datoria. Eu am stat atâta timp într-un loc cât am fost dorit. Când am simţit că ceva nu merge, am plecat. Nu m-a dat nimeni afară nici de la Braşov, nici de la Steaua, eu am plecat", a explicat Băbuţan.

 

 

Etichete
Comenteaza