Conducerea "U" Cluj reclamă arbitrajul: "Numărul erorilor împotriva clubului nostru a depășit de mult pragul suportabilității"

Conducerea "U" Cluj reclamă arbitrajul: "Numărul erorilor împotriva clubului nostru a depășit de mult pragul suportabilității"
| Foto: captură video U CLUJ TV

FC universitatea Cluj a făcut public un montaj cu cele mai grave erori de arbitraj făcute în acest sezon împotriva echipei.

Conducătorii Universității Cluj consideră că echipa a fost dezavantajată de arbitri în primele 26 de etape din Superliga. "Nu putem să nu constatăm ceea ce a observat o lume întreagă, de la suporteri la analiști, de la fotbaliști la conducători, de la sponsori la jurnaliști: există o ritmicitate a greșelilor de arbitraj făcute împotriva clubului nostru care indică un anumit grad de rea intenție, dacă nu chiar premeditare", spun șefii lui "U" Cluj.

În montajul video publicat pe site-ul oficial al clubului și pe rețelele de socializare sunt greșelile flagrante de arbitraj din partidele cu Voluntari, CFR, Rapid, Mioveni și Chindia Târgoviște:

Iată comunicatul conducerii FC Universitatea Cluj pe tema arbitrajelor:

"Am revenit în Liga 1 cu gândul de a aduce un suflu nou într-o competiție care are nevoie, mai multe decât oricând, de onestitate, transparență și corectitudine. Am revenit în Liga 1 cu un nou mod de ne raporta la fotbal, la competiție și la adversari. Am fost convinși că e bine să ne uităm mereu în curtea noastră și să încercăm să devenim mai buni cu fiecare meci.

Dar numărul erorilor de arbitraj împotriva clubului nostru a depășit de mult pragul suportabilității. Înțelegem faptul că, în unele momente, centralul poate greși. Dar tocmai pentru aceste situații există VAR, care, însă, a fost cvasi-inexistent la meciurile Universității Cluj.

Nu putem să nu constatăm ceea ce a observat o lume întreagă, de la suporteri la analiști, de la fotbaliști la conducători, de la sponsori la jurnaliști: există o ritmicitate a greșelilor de arbitraj făcute împotriva clubului nostru care indică un anumit grad de rea intenție, dacă nu chiar premeditare.

Știm și acceptăm că a greși este omenește, face parte din regulile jocului, dar a persista în greșeală e diabolic.

Pentru BINELE fotbalului românesc, pentru VIITORUL fotbalului românesc, avem nevoie de o COMPETIȚIE CORECTĂ, cu meciuri care să fie decise de către jucătorii celor două echipelor, nu de greșelile arbitrilor.

În acest sezon, FC Universitatea Cluj a fost victima a cel puțin 6 erori majore de arbitraj, care au influențat deciziv rezultatele echipei noastre:

 • FC Voluntari – ”U” Cluj 0-0 (minutul 33): Henț în careu comis de Ricardinho, însă cei din camera VAR au decis să nu se dea penalty.
 • ”U” Cluj – CFR 1-2 (minutul 58): Penalty inexistent acordat celor de la CFR.
 • ”U” Cluj – CFR (minutul 70): Intrare criminală, de cartonaș roșu, a lui Yeboah asupra lui Fulop, sancționată de arbitru doar cu galben.
 • ”U” Cluj – Rapid 0-0 (minutul 65): Penalty neacordat pentru ”U” la intrarea lui Onea asupra lui Oancea
 • ”U” Cluj – CS Mioveni (minutul 23): Penalty aoordat eronat împotriva Universității Cluj. Mingea îl atinge inițial pe Bogdan Rusu în mână.
 • Chindia Târgoviște – ”U” Cluj (minutul 95): Fault în atac neacordat la intrarea lui Cooper asupra lui Romario Pires, la finalul acțiunii Chindia marcând golul egalării.

Acestor erori se adaugă și alte decizii “la limită”:

 • FCSB – ”U” Cluj (minutul 3): Intrare de cartonaș roșu asupra lui Martin Remacle, nesancționată de arbitru.
 • ”U” Cluj – Petrolul 0-1 (minutul 4): Intrare de cartonaș roșu a lui Tamaș asupra lui Chipciu
 • ”U” Cluj – FC U Craiova 1948 1-1 (minutul 9): Gol valabil marcat de către Filip, mingea depășind linia porții.
 • ”U” Cluj – CS Mioveni 2-2 (minutul 65): Penalty neacordat la intrarea lui Sno asupra lui Ispas, fundașul nostru fiind cel care atinge primul mingea.

Pentru corectitudine, trebuie să menționăm și că FC Universitatea Cluj a beneficiat de o eroare de arbitraj care i-a defavorizat pe adversari:

 • ”U” Cluj – FCSB 0-0 (minutul 40) Mingea îl lovește în mână pe Romario Pires la limita careului, faza a fost revăzută și în camera VAR, dar nu s-a acordat penalty

Speranța nostră într-un fotbal corect nu a murit, dar e pusă la grea încercare", se încheie comunicatul Universității Cluj.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza