Contra, mai tare ca Lucescu. România a strălucit cu Turcia. Dublă pentru fostul ”U”-ist Grozav

Contra, mai tare ca Lucescu. România a strălucit cu Turcia. Dublă pentru fostul ”U”-ist Grozav
Partidă monumentală făcută de ”tricolori” la Cluj. România a învins cu 2-0 Turcia, joi, pe arena din Gruia, într-un meci amical.

Aveți mai jos comentariul live-text:

Min 93 - Final de meci. România învinge Turcia cu 2-0. Este a doua victorie a primei reprezentative la Cluj. Selecționerul Turciei, Mircea Lucescu, părăsește terenul în aplauzele spectatorilor.

Min 91 - Fază controversată în careul oaspeților. Alibec este faultat, publicul cere penalty, dar jocul este lăsat să continue.

Min 90 - Dublă ocazie pentru "tricolori". Alibec trage la poartă de două ori, din careu, dar mingea e respinsp de fiecare dată de Tekin.

Min 87 - Ocazie pentru Turcia. Centrare în careu, la capătul unui contraatac, Tosun încearcă să introducă mingea în plasă cu capul, dar ajunge acolo doar el. Mingea a trecut peste poartă.

Min 85 - "Tricolorii" sunt la câteva minute de a doua victorie la Cluj. Prima au bifat-o pe 14 iunie, pe Cluj Arena, când s-au impus cu 3-2 în fața lui Chile.

Min 83 - Înlocuire în echipa Turciei. Iese Ozan Tufan, intră Baris Yardimci.

Min 76 - Fanii sunt în delir. "România, România, ole, ole, ole!".

Min 75 - Ultima schimbare în echipa României. Iese Nicolae Stanciu și intră Denis Alibec. Publicul din Gruia salută decizia lui Contra.

Min 75 - "Tricolorii" scapă în ultima clipă de un gol gata făcut. Mingea a ajuns pe linia porții, dar fundașii români au reușit să o scoată.

Min 74 - Cristian Săpunaru părăsește terenul, iar în locul său intră Mihai Bălașa.

Min 71 - Altă modificare în echipa României. Iese Budescu, în aplauzele spectatorilor, și intră Eric Bicfalvi.

Min 70 - Cosmin Contra îl scoate pe Costel Pantilimon și îl introduce în poartă pe Florin Niță. Portarul lui FCSB se află la debut în naționala de seniori. Publicul clujean îi strigă numele.

Min 68 - Goooool România! Fostul atacant al Universității Cluj și în același timp "tricolorilor", Gicu Grozav, realizează dubla din pasa lui Mihai Pintilii.

Min 65 - A doua înlocuire la "tricolori". Claudiu Keșeru îi lasă locul lui Florin Andone.

Min 64 - Modificare în naționala Turciei. Iese Hakan Calhanoglu, intră Kenan Karaman.

Min 61 - Prima schimbare în echipa României. Iese Deac, intră Torje.

Min 54 - Cengiz Under șutează la poartă, dar balonul e scos în corner de Pantilimon.

Min 52 - Șansă mare pentru "tricolori". Grozav pasează în careu, mingea ajunge pe linia porții, dar este scoasă de un jucător turc. Keșeru a șutat apoi la poartă, dar Tekin a respins balonul.

Min 49 - Ocazie pentru Turcia. Tosun pătrunde în careu, șutează, dar mingea se duce peste poartă.

Min 46 - O altă modificare în echipa Turciei. Under a intrat în locul lui Inan.

Min 46 - Schimbare la oaspeți. Yazici a fost înlocuit de Malli.

Min 46 - A început repriza secundă.

Min 45 - Final de primă repriză. România conduce Turcia cu 1-0 pe stadionul din Gruia.

Min 42 - Gooool România! Gicu Grozav deschide scorul în Gruia, în urma unei mingi trimise în careu de Ciprian Deac. Este al doilea gol marcat de Grozav în poarta Turciei, după cel din 2012, din preliminariile CM 2014, când "tricolorii" s-au impus cu 1-0.

Min 35 - Scorul rămâne neschimbat. România - Turcia 0-0

Min 20 - Budescu șutează de la 25 metri, balonul trece pe lângă poartă.

Min 11 - Naționala este încurajată și de fani ai Universității Cluj.

Min 10 - Nicio ocazie la cele două porți până în acest moment.

Min 5 - În tribunele stadionului se strigă "România, România!".

Min 2 - Arena din Gruia este arhiplină. La meci asistă și câțiva suporteri ai selecționatei turce.

Min 1 - A început partida!

Înainte de startul partidei, Mircea Lucescu a primit din partea Federației Române de Fotbal noul tricoul al naționalei României, cu numărul 11 pe spate. Lucescu a purtat acest număr în perioada când a îmbrăcat tricoul primei reprezentative.

Amicalul dintre România și Turcia, de pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, va fi arbitrat la centru de portughezul Tiago Martins. Acesta va fi ajutat de tușierii Ricardo Ferreira și Andre Pinto (ambii din Portugalia). Al patrulea arbitru va fi clujeanul Horațiu Feșnic.

Selecționerul Turciei, Mircea Lucescu, va alinia următorii jucători: Tekin - A. Turan, Soyuncu, Aziz, Tufan - Yokușlu, Inan - Calhanoglu, Ozyakup, Yazici - Tosun. Selecționer: Mircea Lucescu

Rezerve: Babakan, Kocuk - Koybași, Demirok, Unal, Under, Turuc, Aykaba, Toprak, Karaman, Alkan, Yardimci

Iată echipa de start a României: 1. Pantilimon - 22. Săpunaru, 6. Chiricheș-cpt., 21. Grigore, 3. Toșca - 8. Pintilii, 23. Stanciu - 26. Deac, 14. Budescu, 10. Grozav - 13. Keșeru. Selecționer: Cosmin Contra

Rezerve: 12. Tătărușanu, 16. Niță - 2. Bancu, 4. Moți, 5. Hoban, 7. Chipciu, 9. Andone, 11. Torje, 17. Bicfalvi, 19. Țucudean, 20. Hanca, 24. Ganea, 25. Băluță, 27. Bălașa, 28. Tănase, 29. Alibec

Este al cincilea meci disputat de "tricolori" la Cluj în ultimii doi ani, după cele cu Spania, Muntenegru, Danemarca și Chile.

Naționala noastră se află în fața celui de-al treilea joc din mandatul lui Cosmin Contra. În precedentele două întâlniri, din finalul campaniei de calificare la CM 2018, tricolorii au învins Kazahstan, 3-1, și au remizat în Danemarca, 1-1.

După 32 de ani, avem un nou duel România - Turcia cu Mircea Lucescu pe bancă. De această dată, tehnicianul român este adversar al tricolorilor. De altfel, este prima dată când pe teritoriul țării noastre un antrenor român conduce o națională împotriva reprezentativei României.

 

Comenteaza