Credit pentru “Clau-coach”: Niculescu va antrena pe “U” şi în sezonul viitor

Credit pentru “Clau-coach”: Niculescu va antrena pe “U” şi în sezonul viitor
Seria excelentă parcursă de Universitatea de la instalarea lui Claudiu Niculescu pe bancă l-a convins pe Florian Walter să-l confirme în funcţie pe acesta şi pentru sezonul viitor.

Claudiu Niculescu a preluat echipa într-un moment extrem de delicat, imediat după înfrângerea cu Steaua Bucureşti, şi a reuşit să o ducă pe linia de plutire. Cu Niculescu antrenor, "Şepcile roşii" sunt neînvinse de şapte etape, timp în care au obţinut trei victorii şi patru egaluri. Parcursul de până acum a fost suficient pentru ca Florian Walter să anunţe numele antrenorului pentru sezonul viitor: Claudiu Niculescu.

Deşi presa din Prahova îl dă ca viitor investitor la Petrolul, Florian Walter a făcut primul anunţ în ceea ce priveşte Universitatea în sezonul viitor. Finanţatorul "Şepcilor roşii" l-a lăudat pe Claudiu Niculescu pentru metodele de antrenament şi pentru modul în care a reuşit să-i resusciteze pe "studenţi" şi e gata să-i ofere omului care a lăsat ghetele de atacant de-o parte un nou contract de antrenor. "Claudiu Niculescu e prima opţiune pentru sezonul viitor, nu mă gândesc la altcineva. El, cu Emil Ursu, cu Szolomajer şi cu preparatorul fizic, Mircea Oaidă, vor pregăti echipa şi din vară încolo. Mă bucur foarte mult că am fost inspirat şi l-am lăsat pe el la echipă după plecarea lui Badea. Jucătorii îl respectă enorm, iar rezultatele sunt de partea sa. Sincer, nu m-aş fi aşteptat la şapte meciuri fără înfrângere cu el pe bancă. Sunt convins că va ajunge un mare antrenor", a spus Florian Walter. Finanţatorul clujenilor regretă însă episodul din iarnă, când l-a demis pe Ionuţ Badea, iar apoi l-a reinstalat după câteva zile. "Nu trebuia să dau înapoi atunci. Din păcate, am greşit. Acum mă gândesc că, poate, cu Claudiu pe bancă am fi avut acum încă şase-şapte puncte în plus şi eram acolo, în lupta cu şanse mari pentru Europa", a mărturisit Walter.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Claudiu Niculescu s-a declarat extrem de surprins de anunţul lui Walter. "Clau-coach" spune că seria de meciuri fără înfrângere contează prea puţin în acest moment, în condiţiile în care echipa va avea parte de partide extrem de dificile în perioada următoare. "E o veste extraordinară pentru mine! Mă bucur foarte mult să ştiu că am parte de încrederea conducerii şi de faptul că putem continua munca şi din vară. Eu nu mă gândesc că am şapte meciuri fără înfrângere, mă gândesc doar la următorul meci, să-l câştig şi să rămânem cu şanse pentru îndeplinirea obiectivului. Eu sunt un tip mai optimist de felul meu şi îmi motivez jucătorii să lupte până în ultima secundă. Aşa e şi cu Europa: sperăm până în ultimul moment că putem ajunge acolo. A fost o perioadă bună, dar să nu uităm că ne aşteaptă meciuri foarte grele, din trei în trei zile", a spus Claudiu Niculescu.

"Clau-coach" a preluat banca tehnică a echipei după meciul cu Steaua Bucureşti, din etapa a XIX-a, când Ionuţ Badea şi-a dat demisia. Niculescu a început cu un egal, 2-2 pe terenul Petrolului, iar apoi a reuşit prima victorie din carieră, 3-1 cu Astra, într-un moment în care "U" nu mai câştigase de opt etape. Antrenorul a strâns un total de 13 puncte, iar sâmbătă va încerca a patra victorie consecutivă pe teren propriu, în meciul contra Pandurilor. Meciul se anunţă cu atât mai interesant, cu cât "U" nu a învins niciodată echipa gorjeană în Liga I.

 

 

Etichete
Comenteaza