Creditorii dau „undă verde” pentru planul de reorganizare al lui „U”

Creditorii dau „undă verde” pentru planul de reorganizare al lui „U”
Adunarea Generală a Creditorilor se va întruni azi pentru vota actul atât de important în lupta pentru licenţiere. Întâlnirea se anunţă fi o simplă formalitate, creditorii anunţând deja sprijin pentru aprobarea planului.

Până să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Universitatea Cluj mai are de îndeplinit doi paşi vitali. Azi, Adunarea Generală a Creditorilor trebuie să voteze planul de reorganizare, iar miercuri Tribunalul Comercial urmează să valideze actul. Horia Ţiril, administratorul judiciar al clubului, spune că a primit vot pozitiv din partea unei majorităţi covârşitoare, astfel că deznodământul de azi va fi, cu siguranţă, unul pozitiv.

După ce în urmă cu aproape o lună au aprobat un plan preliminar de reorganizare, cu care Universitatea s-a prezentat la comisia de licenţiere, creditorii societăţii au fost chemaţi azi, la Oradea, să-şi prezinte poziţia faţă de documentul final. Până ieri după-amiază, pe adresa administratorului judiciar au sosit scrisori de vot pozitiv din partea majorităţii creditorilor. Practic, spune Horia Ţiril, trei din cele patru grupe de la masa credală sunt de acord cu planul de reorganizare, iar a patra, cea chirografară, reprezentată de Florian Walter, urmează să-şi dea azi acordul pozitiv. „Pot să vă spun că am primit acceptul unei majorităţi covărşitoare pentru aprobarea planului de reorganizare. Salariaţii, creditorii strategici (Cluj Arena SA, Scutul Negru, Baza Sportivă Clujana - n.red), dar şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi-au dat acordul. Practic, cu votul a trei din patru grupe noi suntem cu planul aprobat. Mai rămâne grupa creditorilor chirografari, acolo unde se află domnul Florian Walter. Am înţeles de la avocaţii dânsului că vom primi şi sprijinul lor. În aceste condiţii planul va fi aprobat şi nu ar trebui să avem nici un fel de problemă miercuri, atunci cândd dosarul va fi pe masa judecătorului sindic", a spus Horia Ţiril.

Conform planului de reorganizare supus la vot, datoriile totale ale clubului scad de la 6,4 milioane de euro la 2,5 milioane de euro. Practic, cu excepţia salariaţilor, a creditorilor strategici, şi a Direcţiei Finanţelor Publice Cluj, ceilalţi creditori nu vor primi nici un leu. Din această ultimă categorie, cea a creditorilor chirografari, face parte şi Florian Walter, atât ca şi persoană fizică, dar şi prin mai multe companii prin intermediul cărora a finanţat clubul în ultimii ani. Walter a declarat într-un interviu acordat ZIUA de CLUJ că nu vizează să-şi recupereze banii şi e decis să renunţe la toată suma împrumutată, sperând, astfel, ca planul de reorganizare să fie aprobat în timp util la Tribunalul Comercial, în vederea procesului de licenţiere. Cu toate astea, comisia de licenţiere, dar şi cea de apel, au judecat dosarul celor de la „U" înainte ca instanţele judecătoreşti să aprobe planul de reorganizare.

Termenul a fost stabilit pentru miecuri, 22 mai, iar imediat după ce va exista avizul Tribunalului, oficialii „Şepcilor roşii" vor trimite dosarul al TAS, unde se va judeca recursul la adresa hotărârii de neacordare a licenţei. Instanţa din Elveţia va da un verdict cel mai devreme pe 31 mai. În paralel, conducerea Universităţii a făcut o solicitare oficială către Federaţia Română de Fotbal prin care cere ca pe ordinea de zi a Adunării Generale să se introducă încă un punct: eliminarea obligativităţii licenţei pentru sezonul 2013-2014. Şedinţa va avea loc pe 1 iunie, la Casa Fotbalului. Tot atunci se va „bate în cuie" modul în care se va desfăşura ediţia viitoare a campionatului, în cazul în care „U" şi Rapid nu vor avea câştig de cauză la Lausanne.

Ţiril află miercuri dacă va mai rămâne în funcţie

Instaţa de judecată a amânat pentru miercuri, 22 mai, sentinţa în cazul contestaţiei depuse de Direcţia Generală a Finanţelor Publice la adresa înlocuirii lui Horia Ţiril din funcţia de administrator judiciar şi a formării unui comitet de creditori din trei persoane. În cazul în care contestaţia DGFP va fi respinsă, administrator judiciar va fi numit avocata Marieta Anastasescu, de la firma A&A Consultants IPURL

 

Etichete
Comenteaza