Creditorii lui „U" decid luni dacă prelungesc insolvenţa clubului

Creditorii lui „U
Comitetul de Creditori se va întâlni la Bucureşti, iar unicul punct pe ordinea de zi e prelungirea planului de reorganizare al societăţii cu încă un an, până în 2017.

Deşi datoriile cumulate ale societăţii rămân aceleaşi, respectiv 2,4 milioane de euro, administratorul judiciar A&A Consultans IPURL, va solicita creditorilor să prelungească planul de reorganizare cu încă un an. Principalul motiv e neîndeplinirea prognozei de venituri stipulate în vechiul angajament, aprobat de către Tribunalul Comercial Cluj la mijlocul lunii mai.

La patru luni după ce a fost aprobat de către judecătorul sindic, cântărind greu, apoi, în verdictul favorabil dat de Tribunalul de la Lausanne, planul de reorganizare va suferi câteva modificări de conţinut. Principalele schimbări vor fi aduse estimărilor de venituri, după ce previziunile vechiului plan s-au dovedit imposibil de îndeplinit. „U" s-a angajat prin documentele aprobate de către judecătorul sindic să încaseze aproape un milion de euro prin vânzare a doi jucători, Viorel Dinu şi Vasile Gheorghe. Primul ar fi urmat să fie vândut în această toamnă contra sumei de 2,5 milioane de lei, în timp ce Gheorghe trebuia cedat la începutul anului următor pentru 1,9 milioane lei. Cei doi jucători au părăsit clubul, însă fără ca „U" să încaseze nici un leu dintr-un motiv foarte simplu: erau în ultimele şase luni de contract şi puteau semna cu orice echipă fără vreo pretenţie din partea „alb-negrilor", conform legii Bosman. O altă sursă de finanţare importantă trecută în plan ar fi trebuit să fie vânzarea lui Christou Paraskevas la Pandurii. Jucătorul e obiectul unui litigiu între cele două cluburi după ce fostul administrator a contestat eliberarea lui de sub contract fără nici o pretenţie din partea clujenilor. „Convenţiile civile de prestări servicii sportive ale celor doi jucători a căror vânzare s-a preconizat au încetat de drept, conform art. 18 alin 5 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal, la expirarea termenului pentru care s-a încheiat contractul, fără ca debitorul să aibă posibilitatea de a perfecta o operaţiune de transfer. În ce priveste transferul jucătorului Paraskevas Christou la Pandurii Târgu Jiu, menţionăm ca litigiul este în curs de soluţionare, şi faţă de stadiul probatoriilor, probabilitatea de a se încheia irevocabil în cursul acestui an este foarte mică. În consecinţă, a devenit imposibil de utilizat ca sursă de finanţare în activitatea comercială a debitorului, în a doua parte a anului 2013 şi prima partea a anului 2014 suma de 4.400.000 lei", se arată în noul plan, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ. Nici la veniturile din publicitate societatea nu a îndeplinit estimările din plan. Majoritatea contractelor de sponsorizare s-au încheiat în această vară, fără să fie prelungite, iar clubul a izbutit să atragă sume mici în acest sezon de la diferite societăţi.

În schimb, în planul propus de A&A Consultants, clubul anunţă că se bazează la capitolul venituri pe vânzarea juniorilor din propriu Centru, după ce aceştia vor fi promovaţi, în primă fază, la echipa mare. În acest sens sunt daţi ca exemplu jucătorii care au reuşit în ultimii doi ani să câştige o medalie de aur şi una de argint la categoriile de Juniori B şi A. Dintre aceştia, Alin Mutu, Cornel Precură, Ionuţ Cordoş, Andreas Calcan şi Octavian Ursu au fost promovaţi deja sub comanda lui Ganea, iar ultimii doi au şi debutat în meciurile oficiale. Administratorul judiciar mai arată că clubul a obţinut deja 35.000 de euro prin vânzarea unui fotbalist produs de centrul de juniori. E vorba de Rareş Cucui, cedat în această vară la CSM Râmnicu Vâlcea.

Şedinţa Comitetului de Creditori în care se va vota prelungirea planului de reorganizare se va desfăşura azi, la Bucureşti. Decizia urmează să fie validată şi de Tribunalul Comercial la următorul termen. Conform noului plan, datoriile clubului rămân aceleaşi aprobate în luna mai, respectiv 2,4 milioane de euro.

Etichete
Comenteaza