Foto Cristi Balaj contestă arbitrajul de la Rapid - CFR Cluj. Greșeala invocată de oficialul "feroviarilor"

Cristi Balaj contestă arbitrajul de la Rapid - CFR Cluj. Greșeala invocată de oficialul "feroviarilor"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Președintele formației din Gruia a comentat modul în care au fost judecate fazele importante ale jocului din Giulești.

CFR Cluj a pierdut partida de pe terenul Rapidului, scor 3-1, însă meciul nu a fost lipsit de faze controversate. Fost arbitru internațional, Cristi Balaj a contestat modul în care echipa sa a fost arbitată, iar faza pe care o acuză oficialul formației din Gruia e cea din minutul 34.

Atunci, Luka Juricic a marcat pentru 2-1, însă reușita sa a fost anulată din cauza unei poziții de offside în care s-ar fi aflat Arlind Ajeti, fundașul care a contribuit la gol. Balaj consideră că decizia a fost una incorectă și și-a argumentat opinia.

Cristi Balaj contestă arbitrajul de la Rapid - CFR Cluj. Greșeala invocată de oficialul "feroviarilor"

captură video Digisport

"VAR-ul intervine atunci când există lucruri clare care nu au fost identificate de arbitru şi nu intervine la fazele clare. Atâta timp cât arbitrul asistent şi centralul au validat golul, fiind excelent plasaţi, VAR-ul nu intervine decât dacă este ceva evident.

Evidenţa a fost că nu a fost offside. Liniile le pui aproape cum doreşti tu. La aceeaşi fază inversam liniile şi tot aceeaşi opinie o aveam. La meciul CFR Cluj – Rapid când a ridicat asistentul offside, VAR-ul nu a intervenit pentru că s-a spus că este o fază neclară.

La fel şi aici. Dacă asistentul nu a ridicat offside, VAR-ul nu contrazice decât dacă este ceva clar. În cabina VAR nu se vede altceva decât ce vedem noi. Arbitrul asistent a stabilit că este gol valabil.

Pot să te uiţi pe imagini de 50 de ori că nu îţi dai seama. Atunci când arbitru ia o decizie în teren, VAR-ul nu intervine decât dacă în mod clar a fost o decizie greşită. Dacă după atâtea reluări avem dubii, nu intervii.

VAR-ul nu are voie să intervină decât dacă este decizia greşită a arbitrului pe teren. Tot oamenii pun liniile alea. Punctul pe unde trece linia este pus de oamenii din cabina VAR. Linia este pusă de oameni. Şi ăla pot să îl pun la un micron mai în dreapta", a explicat Balaj pentru Fanatik.

Comenteaza