Cu ce antrenori care au mai luat titluri se luptă Dan Petrescu în SuperLiga / 5 titluri câştigate de "Bursuc" cu CFR Cluj

Cu ce antrenori care au mai luat titluri se luptă Dan Petrescu în SuperLiga / 5 titluri câştigate de "Bursuc" cu CFR Cluj
| Foto: CFR Cluj - Facebook

Dan Petrescu este antrenorul cu cele mai multe titluri câştigate dintre numele care se află în acest sezon al Superligii pe banca tehnică: 5 titluri câştigate cu CFR Cluj şi unul cu Unirea Urziceni.

CFR Cluj începe noul sezon cu un duel important în Gruia. Va întâlni Dinamo București duminică, 14 iulie, de la ora 19:00, iar obiectivul patronului Varga este câştigarea titlului de campioană. Acesta este şi motivul pentru care l-a adus pe Dan Petrescu înapoi pe banca tehnică a CFR-ului. 

Însă se anunță un sezon extrem de disputat din prisma numelor care vor lua loc pe banca tehnică. Chiar din prima etapă, SuperLiga reunește 6 antrenori cu titluri pe prima scenă, potrivit statisticii gsp.ro. E vorba despre:

Dan Petrescu (56 de ani, CFR Cluj) ➔ 5 titluri cu „fevoriarii”, unul cu Unirea Urziceni;
Gică Hagi (59 de ani, Farul) ➔ două titluri câștigate cu Viitorul/Farul;
Mircea Rednic (62 de ani, UTA) ➔ campion atât cu Rapid, cât și cu Dinamo;
Elias Charalambous (43 de ani, FCSB) ➔ campion în exercițiu cu roș-albaștrii;
Costel Gâlcă (52 de ani, Universitatea Craiova) ➔ campion cu FCSB în 2015;
Dorinel Munteanu (56 de ani, Oțelul) ➔ un titlu cu gălățenii în 2011.

Acestora li se adaugă Neil Lennon, de 5 ori campion, dar în Scoția, cu Celtic, și Bogdan Andone, socotit din punct de vedere statistic cu un titlu în palmares pentru un joc din sezonul 2015/'16 în care a interpretat rolul de „principal” la Astra, Marius Șumudică fiind suspendat la acea vreme pentru un scandal de pariuri. Totuși, Șumudică e considerat de facto antrenorul campion din acea ediție.

Față de cum s-a încheiat sezonul anterior de SuperLiga, doar două echipe au schimbat tehnicianul. Rapid l-a instalat pe Neil Lennon, iar Petrolul pe Mehmet Topal, mai transmite gsp.ro. 

Comenteaza