Cu chiu cu vai, CFR Cluj se califică în Europa după cel mai tensionat meci al sezonului

Cu chiu cu vai, CFR Cluj se califică în Europa după cel mai tensionat meci al sezonului
| Foto: facebook FC U Craiova

Formația pregătită de Dan Petrescu a câștigat barajul contra celor de la FC U Craiova, scor 1-0, și va evolua în următorul sezon al preliminariile UEFA Conference League.

Încă din primele minute jocul din Gruia a fost unul intens, iar prima fază controversată s-a petrecut în minutul 8, când oaspeții au cerut penalty după ce balonul l-a atins în mână pe Manea. În minutele ce au urmat inițiativa le-a aparținut craiovenilor, în timp ce "feroviarii" au punctat la capitolul ocazii doar prin execuția lui Cvek, care a trimis mult peste transversală (14).

Oltenii au continuat să pună presiune și să fie mai activi și în a doua parte a reprizei, însă scorul a rămas neschimbat. Așadar, la capătul primei părți tabela indica 0-0, iar tensiunea era în creștere în Gruia.

După momente de echilibru în startul actului secund, CFR Cluj a construit una dintre cele mai bune faze din ultima perioadă, Cvek a înscris, însă golul a fost anulat din cauza unui offside (60). La jumătatea reprizei, misiunea "feroviarilor" a devenit mai facilă, după ce Istvan Kovacs l-a elimiant pe Juan Bauza (67).

Elevii lui Dan Petrescu au încercat să profite de avantajul numeric, dar ocaziile mari au venit abia în prelungiri, când presiunea s-a intensificat. Gurău a făcut minuni în fața lui Bîrligea și Kolinger, iar Maglica a șutat în fundașii oaspeților, deși avea aproape toată poarta la dispoziție. Așadar, scorul a rămas 0-0, iar cele două aveau să se dueleze pentru cel puțin încă 30 de minute.

Deși intrarea lui Hoban părea să anunțe retragerea, trupa clujeană a continuat să forțeze, iar efortul avea să dea în cele din urmă roade. După o acțiune pornită dintr-o fază fixă, Petrila a centrat la colțul lung, de unde Kolinger s-a înălțat peste defensiva adversă și l-a învins pe Gurău (97).

Jocul avea să se îndrepte apoi spre scenariul pe care "feroviarii" știu să îl interpreteze cel mai bine. Mai mult, după consultarea VAR, Huyghebaert a fost eliminat în urma unui fault dur asupra lui Bîrligea (105). Spre final tensiunea a ajuns la apogeu, iar un membru al staff-ului craiovean a fost și el eliminat și s-a certat minute bune cu centralul.

Imediat, banca tehnică a dat semnalul, iar jucătorii echipei oaspete au ieșit de pe teren. Totuși, s-au răzgândit rapid, iar partida din Gruia a continuat. Gazdele au gestionat excelent ultimele secvențe, au învins cu 1-0 și au obținut biletele pentru preliminariile UEFA Conference League.

loading...
Comenteaza