Cu cine ar putea juca România în optimi la Euro 2024: Un egal cu Slovacia ne poate scoate Franța în cale

Cu cine ar putea juca România în optimi la Euro 2024: Un egal cu Slovacia ne poate scoate Franța în cale
| Foto: Facebook.com/Echipa Natională de Fotbal a României

România trebuie să scoată cel puțin un egal cu Slovacia pentru a se califica în optimile de finală ale Campionatului European din Germania.

Partida cu Slovacia se va disputa miercuri, de la ora 19:00, concomitent cu Ucraina - Belgia. În acest moment, toate formațiile din Grupa E au câte trei puncte, aspect nemaivăzut la un Euro.

În acest context, ne putem contura deja un posibil scenariu pentru următoarea fază a turneului final, în funcție de locul pe care am termina în grupă, scrie gsp.ro.

Scenariul 1: România termină pe primul loc

Sunt mai multe situații în care România poate termina pe primul loc în Grupa E: „tricolorii” câștigă cu Slovacia, iar Belgia și Ucraina termină la egalitate sau câștigă selecționata în galben și albastru / România face egal cu Slovacia, iar Belgia remizează cu Ucraina, însă fără să marcheze mai mult de un gol față de România în ultima rundă.

În acest scenariu, România ar juca cu una dintre echipele calificata de pe locul 3, după cum urmează: dacă echipele calificate de pe locurile 3 sunt din Grupele A, B, C și D: România joacă cu locul 3 din Grupa B

Astfel, în cazul în care termină pe primul loc, România ar întâlni unul dintre locurile trei din Grupele A, B, C sau D.

În momentul de față, cu o rundă rămasă de jucat, cele mai bune locuri trei sunt Austria (Grupa D), Slovacia (Grupa E), Slovenia (Grupa C) și Albania (Grupa B). Conform scenariului BCDF, România ar juca contra locului trei din Grupa C, adică Slovenia.

Scenariul 2: România termină pe locul doi

Situația „blatului perfect” în care România termină pe locul doi este cea în care trupa lui Edi Iordănescu remizează cu Slovacia, iar ambele echipe se califică braț la braț. În caz de egalitate cu Slovacia, coroborată cu victoria fie a Belgiei, fie a Ucrainei, România termină a doua în grupă.

În această situație, România s-ar duela cu locul doi din Grupa D, ocupat de Franța în acest moment. În funcție de rezultatele din ultima etapă, atât Olanda, cât și Austria pot termina pe această poziție.

Scenariul 3: România se califică de pe locul trei

Chiar și în cazul unui eșec în ultima rundă, România poate ajunge în „optimi”, cu condiția ca „diavolii roșii” să câștige cu Ucraina, pentru a nu termina pe ultimul loc, însă stăm la mâna rezultatelor din celelalte grupe.

Comenteaza