Cu cine ar putea juca România la EURO 2024! Există varianta de grupă „a morții”

Cu cine ar putea juca România la EURO 2024! Există varianta de grupă „a morții”
| Foto: Facebook.com/Echipa Natională de Fotbal a României

Naţionala României s-a calificat la Campionatul European de vara viitoare din Germania după ce a învins Israelul cu scorul de 2-1, sâmbătă seara, în Ungaria, în penultimul său meci din grupa I a preliminariilor.

Victoria cu Israel și ocuparea fotoliului de lider al grupei au propulsat naționala României, cel puțin provizoriu, în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024. Pentru a rămâne acolo, elevii lui Edi Iordănescu nu trebuie să piardă în ultima etapă, pe teren propriu, în fața Elveției.

Astfel, în acest moment, ”Tricolorii” pot fi repartizați într-o grupă ”a morții” la turneul final din Germania, cu Franța, Olanda și Elveția. Cu puțin noroc, însă, România poate da peste Austria, Slovenia și Slovacia, scrie digisport.ro.

Pentru stabilirea urnelor, sunt luate în calcul rezultatele din aceste preliminarii. Capii de serie sunt Germania, țara gazdă, și cele mai bune 5 câștigătoare de grupă. Celelalte echipe calificate intră în urne în funcție de câte puncte au obținut în preliminarii. Rezultatele cu echipele de pe ultimul loc în grupele de câte șase echipe, cum este a României, nu se iau în calcul.

Pentru reprezentativa noastră va fi a 6-a participare la un Campionat European, după EURO 1984, EURO 1996, EURO 2000, EURO 2008 și EURO 2016. Cel mai bun rezultat al României a fost înregistrat în 2000, când s-a calificat în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În rest, nu a trecut de grupe.

Comenteaza