Cu cine se luptă CFR pentru un loc în play-off-ul Conference League. Maccabi Petah Tikva a câștigat Cupa Israelului

Cu cine se luptă CFR pentru un loc în play-off-ul Conference League. Maccabi Petah Tikva a câștigat Cupa Israelului
| Foto: Maccabi Petah Tikva

"Feroviarii" sunt la doi pași de o nouă prezență în faza principală a celei de-a treia competiții continentale.

Victorioși în dubla cu Neman Grodno, scor 3-0, vicecampionii României se pregătesc pentru întâlnirea cu o nouă deținătoare de Cupă, Maccabi Petah Tikva, echipa ce a câștigat Cupa Israelului în stagiunea precedentă, din postura de nou-promovată.

În total, formația ce vine dintr-un oraș cu puțin pest 250.000 de locuitori a câștigat de-a lungul timpului Cupa de trei ori, în sezoanele 1934-1935 și 1951-1952, primul trofeu fiind cucerit când Israel nu exista ca stat.

Numele antrenorului celor de la Maccabi Petah Tikva are rezonanță românească, Dan Roman fiind cel care a preluat echipa înaintea actualului sezon după ce și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Maccabi Netanya.

O altă legătură cu România este reprezentată de unul dintre noii jucători ai echipei, Vitalie Damașcan, atacantul din Republica Moldova, care a jucat în Superligă pentru Sepsi OSK și FC Voluntari.

Dacă sezonul trecut poate fi considerat unul de succes pentru viitoarea adversară a CFR-ului, actuala stagiune a început dezastruos. Mai întâi, Maccabi Petah Tikva a pierdut cu 2-0 în Supercupa Israelului, iar mai apoi a fost învinsă cu 7-0 la general de Braga, în preliminariile UEFA Europa League.

Din cauza conflictului în care este implicat Israelul, Maccabi Petah Tikva dispută meciurile europene în Bulgaria, la Sofia, pe Stadionul "Georgi Asparuhov", ce are o capacitate de 29.200 de locuri și este casa celor de la Levski.

Manșa tur a disputei dintre CFR Cluj și Maccabi Petah Tikva este programată joi, 8 august, de la 21:00.

Comenteaza