Cu gândul la TAS, CFR Cluj joacă sâmbătă la Iași

Cu gândul la TAS, CFR Cluj joacă sâmbătă la Iași
Cu decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv la numai câteva zile distanță, CFR Cluj se va deplasa la Iași pentru un meci lipsit de miză.

După depunctarea primită ca urmare a restanțelor financiare pe care le-a avut față de jucătorii săi, CFR Cluj a căzut de pe un loc fruntaș în Liga I până pe locurile ce retrogradează, unde a și rămas în ciuda unor rezultate bune. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în ceea ce privește primirea înapoi a celor 24 de puncte în cauză va fi făcută marți, dar până atunci echipa clujeană are de disputat meciul din deplasare împotriva echipei CSMS Iași.

Partida va avea loc sâmbătă de la ora 16 și va fi aproape total lipsită de vreo miză sportivă. Iașul se află pe locul 8 în clasament, fiind ferită de lupta aprigă pentru evitarea retrogradării. Statisticile arată că într-un clasament al returului, echipa antrenată de Nicolo Napoli se află pe poziția a 2-a, iar forma ieșenilor este de invidiat după ce la un moment dat, ei se aflau chiar pe ultimul loc al Ligii I.

Gazdele de sâmbătă ale lui CFR nu înscriu mult, dar încasează și mai puține goluri. Doar 4 reușite pot fi trecute în contul adversarilor Iașului în ultimele 15 partide, ultimele 5 dintre acestea fiind încheiate fără gol încasat. Media lor de puțin sub un gol pe meci marcat este însă una destul de scăzută.

Niciuna din echipele ce se vor întâlni mâine nu au pierdut vreun meci din ultimele cinci, ceea ce va face ca partida să aibă potențialul de a fi una disputată. În cazul unei înfrângeri, CFR Cluj va deveni a treia echipă retrogradată matematic - după Oțelul Galați și Ceahlăul Piatra-Neamț - dar cu ajutorul celor 24 de puncte ce li s-ar putea adăuga săptămâna viitoare, echipa clujeană ar urca direct pe locul patru al Ligii I.

Linia dintre agonie și extaz este una cât se poate de subțire la Cluj. O decizie favorabilă ar putea reprezenta un început de relansare financiară a clubului, care momentan are datorii de 20 de milioane de euro în tabelul de creanțe din procesul de insolvență. O clasare pe locul 3 la finalul sezonului ar aduce echipei din Gruia bani din drepturile TV în valoare de peste 3.5 milioane de euro. În caz contrar însă, existența echipei va fi pusă la grea încercare, procedura de faliment urmând cel mai probabil a începe.

Până la decizia atât de importantă la mâna căreia stau, pe lângă CFR, și echipele care se luptă pentru evitarea retrogradării, meciul de la Iași va pune față în față două echipe care pe plan sportiv arată foarte bine. 

Comenteaza