Cui îi e frică de divizia B?

Cui îi e frică de divizia B?
Chiar dacă Universitatea mai aşteaptă un verdict, cel al TAS, Divizia B este acum mult mai aproape decât era în iarnă, când făceam calcule pe puncte şi nu pe sentinţe ale tribunalului. Cu toate acestea, perspectiva diviziei secunde ar trebui să-i sperie doar pe cei neobişnuiţi cu apele învolburate ale fotbalului, pe suporterii gânditori de o vară, nicidecum pe marea masă care a mai trăit astfel de coborâşuri şi a rămas ataşată de Universitatea.

Aflată în insolvenţă, Universitatea ar fi obligată din raţiuni economice, odată cu retrogradarea, să schimbe planul de reorganizare. Cel de acum, făcut parcă într-o crâşmă, pe colţul mesei, la ora închiderii, e prost pentru "U" din două motive: o împovărează cu obligaţii de plată mari şi identifică surse de venit SF. Cum în Divizia B nu mai putem vorbi de drepturi TV (singura sursă realistă de venituri cuprinsă în plan), celelalte frecăngeli trecute acolo să fie la număr- vânzare de acţiuni către suporteri pe model socios, vânzari de jucători aflaţi la final de contract sau încă nenăscuţi- lasă deschisă o singură poartă spre supravieţuire: schimbarea planului de reorganizare şi micşorarea plafonului de creanţe!

Să spunem lucrurilor pe nume, fără ruşini de fată mare! În Divizia B, Universitatea nu mai prezintă absolut niciun interes pentru Walter. O va vinde, probabil, cu ochii închişi după ce va reuşi să-i reducă datoriile. Avantaj "U"! În Divizia B, cu un administrator judiciar ce nu va face greşeala să se tragă de chiloţi cu suporterii, Universitatea va scăpa şi de un grup mic, dar foarte activ, de suporteri apăruţi în "era Walter", obişnuiţi să se amestece în treburile clubului. Avantaj "U"! Nu în ultimul rând, în Divizia B, acolo unde a mai fost de multe ori, Universitatea ar putea să-şi promoveze de nevoie juniorii crescuţi în pepinieră. Avantaj "U"!

Între atât patetism al părerilor şi cuvintelor înşirate cu scopul de a ne plânge de milă şi a visa deopotrivă la un viitor din cărţile de basme, îmi fac loc prin mulţime cu biciul realităţii: retrogradăm şi mergem mai departe! Părăsim liga satelor şi ne reîntâlnim cu fotbalul.

Etichete
Comenteaza