Cum a câştigat Grigoraş vestiarul. "Creează o atmosferă bună, de asta aveam nevoie!"

Cum a câştigat Grigoraş vestiarul.
Antrenorul CFR-ului se bucură de sprijinul jucătorilor, reuşind să se impună în vestiar prin metode inedite de comunicare.

Petre Grigoraş traversează o perioadă fastă la CFR şi e neîinvins de cinci partide, iar unul dintre secretele succesului este relaţia apropiată pe care o are cu fotbaliştii săi. Ricardo Cadu şi Mario Felguieras, cei mai influenţi oameni din vestiarul „feroviarilor", sunt printre principalii susţinători ai tehnicianului.

Petre Grigoraş a preluat ştafeta de la Mircea Rednic, plecat de la echipă după un conflict cu vestiarul, iar atmosfera s-a schimbat radical în lot. „Grig" e descris ca un „one-man show" de jucătorii pe care i-a pregătit, preferând de cele mai multe ori o glumă cu substrat, unei critici vehemente. Spre deosebire de Mircea Rednic, care a încercat să se impună printr-o disciplină de fier, Grigoraş merge pe o relaţie de amiciţie cu jucătorii şi le induce plăcerea de a juca fotbal. "Începutul, din păcate, a fost foarte slab, sunt multe motive pentru asta, dar nu vreau să vorbesc despre ceea ce a fost. Cu noul antrenor este mult mai bine, echipa joacă mai bine, se vede acest lucru la antrenamente. Jucătorii sunt mult mai liniştiţi, sunt încurajaţi mereu, el ne încurajează şi ştie să discute cu noi. Lucrurile merg cât se poate de bine şi se va vedea asta şi în jocul nostru. Grigoraş ne-a redat plăcerea de a juca fotbal. Avem mai multă libertate în joc, evoluăm relaxaţi, iar aceste lucruri contează enorm de mult în economia unei partide", a povestit Mario Felgueiras pentru ZIUA de CLUJ.

Considerat responsabil pentru "puciul" împotriva lui Mircea Rednic, Ricardo Cadu are o relaţie diferită cu Grigoraş. "Este un antrenor tânăr care ştie să facă atmosferă şi de asta avea nevoie CFR Cluj. Eu cred că este cel mai potrivit antrenor în momentul de faţă pentru noi. Este genul de om care vorbeşte întodeauna cu noi şi o face într-un mod plăcut, ştie să ne motiveze şi să discute cu noi. Rezultatele au început să se şi vadă, n-am pierdut de cinci partide şi am încredere că putem să mai urcăm în clasament", a spus şi căpitanul echipei, Ricardo Cadu.
Grigoraş este apreciat de jucătorii CFR-ului şi pentru modul în care pregăteşte jocurile. Şedinţele tactice nu sunt plictisitoare, iar principiile sale despre fotbal sunt pe cât de simple, pe atât de eficiente. El încearcă mereu să joace spectaculos, îi place să atace şi le dă fotbaliştilor multă libertate de mişcare.

Grigoraş nu exagerează nici când vine vorba de cantonamente şi nu este atât de strict cu programul fotbaliştilor.

 

Comenteaza