Cum a trăit Alex Bota primele minute la "U" Cluj. E al treilea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului

Cum a trăit Alex Bota primele minute la "U" Cluj. E al treilea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului
| Foto: FC Universitatea Cluj

Pe finalul jocului cu CFR, Ioan Ovidiu Sabău l-a trimis în teren pe jucătorul care urmează să împlinească 15 ani la finalul lunii martie.

Minutul 83 din Derby-ul Clujului va rămâne momentul pe care Alex Bota și-l va aduce întotdeauna aminte. Jucătorul Universității Cluj a fost trimis în teren de Ioan Ovidiu Sabău și a devenit cel mai tânăr fotbalist care îmbracă tricoul "Șepcilor roșii" în prima ligă.

La aproape 15 ani, pe care urmează să îi împlinească la finalul lunii martie, Bota a recunoscut că pentru el a fost o seară de neuitat, chiar dacă "studenții" au fost învinși cu 4-0.

"Din punct de vedere personal a fost o seară de neuitat pentru mine. Ca echipă trebuie să uităm repede ce s-a întâmplat și să ne pregătim de un nou meci. Trebuie să muncim și să câștigăm.

Nu m-aș fi gândit că voi debuta atât de repede, dar cu multă muncă se poate orice. Colegii și staff-ul m-au încurajat mult. Relația cu domnul Sabău e foarte bună, e un antrenor bun", a spus Alex Bota la finalul jocului.

La 14 ani, 11 luni și 13 zile a devenit și al treilea cel mai tânăr debutant din istoria primei ligi, fiind depășit doar de Alex Stoian (Farul - 14 ani, 10 luni și 13 zile) și Nicolae Dobrin (Dinamo Pitești - 14 ani, 10 luni și 5 zile), potrivit We Love Stats.

Comenteaza