Cum ar putea arăta "U" Cluj în noul sezon. Ce jucători îi lipsesc lui Toni Petrea

Cum ar putea arăta "U" Cluj în noul sezon. Ce jucători îi lipsesc lui Toni Petrea
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Studenții" au încheiat primul cantonament al verii, cel din Slovenia, și se pregătesc de un nou stagiu, de această dată în Austria.

FC Universitatea Cluj a revenit anul trecut pe prima scenă a fotbalului românesc după 7 ani de absență, iar primul sezon a fost unul oscilant, însă s-a încheiat cu îndeplinirea obicetivului din campionat și cu o finală de Cupă pe care "Șepcile roșii" au dominat-o atât pe teren, cât și în tribune, însă au pierdut-o la loteria penalty-urilor.

Noua stagiune a adus schimbări la nivelul băncii tehnice, dar și în lot. Toni Petrea a preluat frâiele de la Ioan Ovidiu Sabău și are misiunea de a construi o echipă cel puțin la fel de competitivă precum cea din stagiunea precedentă.

Transferurile nu au întârziat să apară, iar Daniel Popa (Chindia), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova), Doru Popadiuc (Chindia), Ovidiu Perianu FCSB), Radoslav Dimitrov (Sepsi) și Mihai Bordeianu (CFR) s-au alăturat "studenților", în timp ce jucători importanți atât pe gazon, cât și în vestiar, precum Alex Chipciu, Dan Nistor sau Ioan Filip vor continua și ei la "U" Cluj.

Cum ar putea arăta "U" Cluj în noul sezon. Ce jucători îi lipsesc lui Toni Petrea

ZIUA de CLUJ vă propune o analiză a ceea ce urmează pentru "Șepcile roșii" și cum ar putea arăta primul 11 al echipei clujene la startul sezonului următor, în aproximativ o lună.

Toni Petrea, un antrenor căruia îi place fotbalul ofensiv, ar fi tentat să folosească sistemul 4-2-3-1 la Universitatea Cluj, iar nu mai puțin de 5 noi achiziții și-ar face loc în formula de start.

Chiar dacă Andrei Gorcea a crescut mult în sezonul trecut și a prins lotul României pentru Campionatul European de tineret, nu mai este o soluție pentru postul de "under", așa că în poarta echipei clujene are șanse mari să revină Plamen Iliev, cel care a stat în umbra tânărului goalkeeper în ultimele luni.

În apărare, Andrei Miron rămâne punct fix și va face cuplu cu Mitrea. În dreapta apare Dimitrov, iar flancul stâng ar putea fi acoperit în continuare de Chipciu, însă se simte nevoia unui apărător lateral de meserie. Pițian și Oancea reprezintă și ei soluții în momentele complicate.

Cei doi oameni din fața defensivei vor fi Ovidiu Bic, o revelație în stagiunea precedentă, și nou-venitul Mihai Bordeianu, ambii fiind familiarizați cu acea poziție. Pentru cei doi variantele de înlocuire sunt Ovidiu Perianu și Ioan Filip.

Flancul drept va fi rezervat jucătorului care îndeplinește regula U21, urmând ca Albert Hofman și Ianis Stoica să se lupte pentru titularizare. Nistor va fi omul din spatele vârfului, iar Popadiuc ar putea juca în stânga, dacă "Șepcile roșii" nu vor transfera un winger.

Pentru poziția de vârf, situația lui Thiam rămâne în continuare incertă. Pe adresa sa au sosit câteva oferte, însă clubul încearcă să îl convingă să continue în tricoul Universității Cluj. Așadar, în cazul în care senegalezul va fi cedat, Daniel Popa e titluarul din avanposturi, acolo unde poate juca și Ianis Stoica.

Cum ar putea arăta primul 11 al Universității Cluj:

Iliev - Dimitrov, Miron, Mitrea, Chipciu - Bic, Bordeianu - Hofman/Stoica, Nistor, Popadiuc - Popa

Cum ar putea arăta Universitatea Cluj în noul sezon. Ce jucători îi lipsesc lui Toni Petrea

Patru poziții au nevoie de întăriri

Primul 11 cu care Toni Petrea va aborda noul sezon pare deja conturat, însă anumite poziții mai au nevoie de întăriri, iar oficialii Universității Cluj caută soluții pentru acoperirea a cel puțin patru poziții.

Postul care necesită cât mai repede forțe proaspete este cel de fundaș stânga, unde în prezent ar putea juca doar Chipciu și Oancea, fotbaliști a căror poziție de bază este alta. De asemenea, se caută și un nou atacant, care să îi creeze concurență lui Popa în cazul în care Thiam va pleca.

Totodată, sunt dorite întăriri și în centrul terenului, unde e nevoie de încă un mijlocaș defensiv, situația fiind similară și în cazul flancului stâng al ofensivei.

Așadar, chiar dacă primul 11 al Universității Cluj pentru startul noului sezon pare deja cristalizat, până la primul joc din campionat Toni Petrea va avea și mai multe soluții la dispoziție pentru îndeplinirea obiectivului.

Comenteaza