Cum au ajuns creditorii lui "U" să decidă soarta lui Ganea

Cum au ajuns creditorii lui
Antrenorul „Şepcilor roşii" ar putea fi demis luni, dacă membrii comitetului de creditori decid împotriva clauzelor din contractul antrenorului. Actul va fi analizat luni, la o lună după ce a fost semnat de toate părţile implicate.

Universitatea ar putea fi protagonista unei noi premiere în fotbalul românesc. Creditorii clubului aflat în insolvenţă se întâlnesc azi, iar primul punct pe ordinea de zi este analizarea clauzelor din contractul lui Ionel Ganea. Mai exact, dacă azi se va decide că angajamentul antrenorului nu este în favorea situaţiei financiare a clubului, „Ganezul" ar putea fi chiar demis.

Practic, oficialii Universităţii au apelat la un tertip legal pentru a rezilia unilateral angajamentul antrenorului Ionel Ganea. Conform contractului semnat la începutul lunii iulie, cu o săptămână înaintea debutului de campionat, partea care rupe înţelegerea înainte de termen trebuie să plătească celeilalte tabere suma de 100.000 de euro. Ori, prin decizia de azi, oficialii lui „U" încearcă să evite o astfel de daună. Ionel Ganea a lansat ieri un atac extrem de dur către administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, pe care o acuză că nu a achitat nici primele de salvare către foştii jucători ai Universităţii. „Vrea să fiu dat afară? Nu-i o problemă, dar să nu vină ea, care n-a făcut nimic în fotbal să-şi dea cu părerea. Am înţeles că a spus şi că trebuie să fie 25 de jucători în lot. De unde ştie ea câţi trebuie să fie? Să vină ea, să antreneze o dată, să vadă cum e! Acea clauză este una reciprocă. Şi eu trebuie să dau 100.000 de euro dacă demisionez. Nu trebuia să devină publică. S-a încălcat o clauza de confidenţialitate. Nu înţeleg de ce administratorul judiciar face afirmaţii la adresa mea. În primul rând, a făcut o mare eroare, pentru că n-a avut acordul creditorilor când am făcut convenţia. Se vrea ca eu să fiu scos ţap ispăşitor, dar ce am făcut eu şi aceşti jucători în 3 luni nu s-a făcut în 7 ani. Prin munca noastră au intrat 1.8 milioane de euro la club, din drepturi tv, iar jucătorilor nu li s-a plătit prima de promovare. Administratorul ne minte mereu. Spune că o să găsim o soluţie, dar nu se face nimic. Cu siguranţă rezultatele erau altele, dacă jucătorii erau plătiţi", a spus Ganea, citat de prosport.ro. Sursele ZIUA de CLUJ susţin că o eventuală decizie de ruperere a contractului ar fi cu atât mai dificil de gestionat pentru Ionel Ganea cu cât antrenorul s-a mutat la Cluj împreună cu familia, fiind decis să-şi ducă cei doi ani de angajament la bun sfârşit.

Comitetul de creditori, cel care va analiza contractul antrenorului şi va decide asupra acestia, este compus acum din cinci membri, respectiv Florian Walter, Romprest, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Ecogarden şi Direcţia Impozite şi Taxe Locale (DITL) a Primăriei. Reprezentanul acesteia din urmă are în continuare drept de vot în cadrul comitetului, până la următorul termen din procesul de insolvenţă al FC „U" SA, de la Tribunalul Comercial. În urmă cu o lună, Florian Walter a achitat creanţa în valoare de aproximativ 23.000 de lei către Direcţia din cadrul Primăriei. Practic, soarta antrenorului echipei clujene depinde de reprezentanţii unor companii care nu au legătura cu fotbalul sau cu sportul, în general.

Majorare de capital de 5 milioane de lei

Tot luni, însă după şedinţa comitetului de creditori, este programată şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor. Principalul punct pe ordinea de zi este majorarea capitalului social cu suma de 5 milioane de lei. Singurul acţionar care a anunţat deja că va vota împotriva acestei majorări este Consiliul Local al municipiului, care invocă legea sportului ce nu-i permite să finanţeze două cluburi din aceaşi ramură sportivă. Aşa se face că Primăria nu a mai sprijinit financiar nici pe „U" şi nici pe CFR de trei ani.

Etichete
Comenteaza