Cum explică Andone eşecul "naţionalei" cu Olanda, 1-4

Cum explică Andone eşecul
În preliminariile CM, naționala României a pierdut clar meciul cu Olanda, iar tactica lui Victor Pițurcă a fost falimentară. Selecționerul a programat un 1-0, betonând mijlocul cu doi „închizători" rudimentari, dar a ieșit un usturător 1-4 fiindcă, după ce tricolorii au primit gol, n-au știut să conducă jocul, așteptând să lovească tot pe contraatac chiar și la 0-2. Ioan Andone, dublu campion cu CFR Cluj și o dată cu Dinamo, explică tactica gândită de Piți.

„Totul a fost construit pe faptul că o să dăm noi gol primii, că o să plecăm de la 1-0. Atunci ar fi fost un alt meci. Pițurcă a gândit bine, dar nu i-a ieșit. La lovitura lui Torje, mingea n-a intrat în poartă, ci a lovit transversala. Apoi, a căzut și golul doi al Olandei. A picat și acel penalty dubios... Dacă am fi intrat cu 1-2 la pauză, altul ar fi fost entuziasmul echipei și al tribunei", a analizat eșecul Ioan Andone, de la campioana CFR Cluj, pentru evz.ro.

„Pițurcă n-a făcut nicio schimbare față de meciul de la Istanbul. Dacă repetam meciul de la Istanbul, n-am fi pierdut niciodată. Cu Turcia, posesia a fost 62-38 în favoarea nostră și am avut mai multe ocazii de gol. Posesia nu e mereu totul. De multe ori, și eu prefer să cedez posesia adversarului. Acum însă, naționala a fost fără prospețime. Tătărușanu nu a greșit când a respins la primul gol. A avut ghinion că mingea a venit tare spre olandez, fiindcă dacă ar fi fost moale, adică dacă ar fi avut boltă, ăla n-ar fi avut forță s-o dea de la 18 metri până la poartă!", a mai zis „Ando", azi, pentru EVZ.

„Nu este adevărat că România n-a avut niciodată joc de posesie. Cum, n-aveam noi posesie cu Mircea Lucescu? Nu vă aduceți aminte că eram acuzați pentru că pasăm doar de-a latul terenului?", a afirmat zâmbind fostul internațional.

Tehnicianul a urmărit, în paralel cu jocul de la București, partida Ungaria - Turcia 3-1. „Putem lua 4 puncte din 6 cu Ungaria. Dar să reținem că maghiarii nu l-au avut aseară pe Djudzack, cel mai bun om al lor. De la unguri mi-au plăcut un mijlocaș, Hajnal, și atacantul Szalai".

Comenteaza