Cum s-au descurcat baschetbaliștii de la U-BT Cluj în meciurile echipelor naționale

Cum s-au descurcat baschetbaliștii de la U-BT Cluj în meciurile echipelor naționale
| Foto: fiba.basketball

Formația clujeană a fost reprezentată de patru jucători în fereastra internațională din luna februarie.

Emanuel Cățe, Nandor Kuti, Patrick Richard și Leo Meindl au făcut parte din loturile României, respectiv Braziliei pentru meciurile internaționale din această perioadă. Primii trei au evoluat sub comanda lui Dragan Petricevic în partidele contra Bulgariei și Ciprului, din pre-calificările EuroBasket 2025.

În prima partidă, România a pierdut la limită în fața reprezentativei țării vecine, scor 62-61, cu Emi Cățe în teren timp de aproape 19 minute. Pivotul campioanei a marcat două puncte și a totalizat 7 recuperări în timpul petrecut pe parchet.

Cel de-al doilea joc a adus un succes pentru "Vulturi", scor 75-50 contra reprezentativei Ciprului. Patrick Richard a fost cel mai bun marcator al Românei cu 15 puncte, la care s-au adăugat 5 pase decisive și 2 recuperări. Cățe a reușit 9 puncte și 8 recuperări, în timp ce Kuti a contribuit cu 5 puncte și 3 recuperări.

România a încheiat pe locul al treilea în Grupa F, cu două victorii și patru înfrângeri și va evolua alături de alte 11 naționale care nu au au obținut calificarea directă la FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers. Cele 12 echipe vor fi distribuite în patru grupe de câte 3 echipe, tragerea la sorți urmând să fie realizată în această primăvară.

În schimb, de cealaltă parte a Oceanului Atlantic, Leo Meindl a jucat pentru echipă națională a Braziliei în preliminariile Cupei Mondiale. În ciuda înfrângerii cu Puerto Rico, scor 92-90, Meindl a fost cel mai bun brazilian, cu 18 puncte și 9 recuperări. Baschetbalistul campioanei României a evoluat bine și în victoria contra Statelor Unite ale Americii, scor 83-76, reușind 11 puncte și 4 pase decisive.

Cum s-au descurcat baschetbaliștii de la U-BT Cluj în meciurile echipelor naționale

Leo Meindl în partida dinte Brazilia și Puerto Rico (foto: fiba.basketball)

În urma acestor rezultate, Brazilia a încheiat pe locul al patrulea în grupă cu 8 victorii și 4 eșecuri și a obținut calificarea la Cupa Mondială ce va avea loc în vara acestui an.

Comenteaza