Cum s-au descurcat fotbaliștii clujeni la loturile naționale. Ciprian Deac a fost remarcatul pauzei internaționale

Cum s-au descurcat fotbaliștii clujeni la loturile naționale. Ciprian Deac a fost remarcatul pauzei internaționale
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Căpitanul CFR-ului a reușit să înscrie chiar pe stadionul echipei sale de club, în victoria României în fața Insulelor Feroe, scor 4-1.

Luna martie a adus prima pauză internațională a anului și a dat startul unei noi campanii de calificare pentru Naționala condusă de Cosmin Contra. “Tricolorii” au obținut doar trei puncte din dubla cu Suedia și Feroe, dar fotbaliștii campioanei CFR au fost în centrul atenției.

În partida de la Stockholm, Cristian Manea a făcut parte dintr-o apărare care a primit mult prea ușor două goluri. În schimb, Ciprian Deac s-a remarcat într-un mod pozitiv, după ce a deschis scorul în partida cu Feroe, chiar pe arena din Gruia.

Naționala U21 a jucat ultimele amicale înaintea turneului final european, din vara acestui an. La fel ca și echipa de seniori, “micii tricolori” au obținut o victorie în două meciuri, dar jocul prestat a fost unul mult mai bun decât al echipei lui Contra.

Pentru acțiunea din Spania, Mirel Rădoi i-a selecționat pe Mihai Butean și Olimpiu Moruțan, fotbaliști crescuți de Universitatea Cluj. Ambii au evoluat doar în al doilea meci, victoria cu Danemarca. Mijlocașul a evoluat o oră, în timp ce fundașul lateral s-a aflat pe teren pentru 70 de minute.

Echipa națională U19 a disputat în Rusia, turul de elită pentru calificarea la Campionatul European. România a obținut o victorie, o remiză și o înfrângere. În primul meci, umilința cu Irlanda, jucătorii CFR-ului, Ispas și Petrila s-au aflat pe teren, primul din minutul 58, iar cel de-al doilea a fost integralist.

La remiza alba împotriva Rusiei, mijlocașul a intrat în minutul 64, în timp ce apărătorul nu a fost utilizat. Finalul turului de elită i-a prins pe cei doi tot pe bancă, fiind rezerve neutilizate în victoria cu Azerbaidjan.

Comenteaza