Cum s-au descurcat internaționalii de la U-BT în preliminariile EuroBasket. Planinic, din nou la înălțime

Cum s-au descurcat internaționalii de la U-BT în preliminariile EuroBasket. Planinic, din nou la înălțime
| Foto: fiba.basketball

Trei jucători ai formației clujene au fost implicați în prima "fereastră" a calificărilor pentru turneul continental ce va avea loc peste doi ani.

După două săptămâni de pauză, U-BT revine la lupta din Liga Națională și din FIBA Europe Cup. Totuși, trei jucători nu au avut timp de odihnă și au fost angrenați în calificările pentru EuroBasket 2021, alături de echipele lor naționale. Este vorba despre Rareș Uță, Darko Planinic și Artis Ate. Dacă România și Letonia au pierdut ambele dueluri, Croația, cu Planinic minute bune pe parchet, a reușit două succese.

Rareș Uță

Tânărul jucător român a fost inclus în lotul național de Tudor Costescu, însă nu a impresionat. Pivotul de la U-BT a evoluat doar în partida cu Spania, în care s-a aflat pe teren aproape cinci minute. În timpul petrecut pe parchet, Uță a înregistrat o greșeală personală și o minge pierdută.

Artis Ate

La fel ca și “Vulturii”, selecționata Letoniei a pierdut ambele întâlniri, în compania Bosniei și Bulgariei. Ate a evoluat în ambele partide și a înregistrat medii de 4 puncte, 3 recuperări și două pase decisive. Totuși, în jocul cu Bulgaria, baschetbalistul de la U-BT nu a reușit să înscrie, în ciuda faptului că s-a aflat pe teren timp de 25 de minute.

Darko Planinic

La fel ca și la echipa de club, pivotul s-a dovedit a fi decisiv și la națională. Croația a jucat în compania Suediei și Olandei și a reușit două succese fără emoții. În prima partidă, Planinic a strâns 11 puncte și două recuperări, în timp ce în cel de-al doilea joc a înregistrat 12 puncte și 6 recuperări. Media sa statistică a fost 11,5 puncte și 4 recuperări pe meci.

Comenteaza