Cum s-au descurcat jucătorii echipelor clujene la loturile naționale. Louis Munteanu, eroul calificării la EURO U21

Cum s-au descurcat jucătorii echipelor clujene la loturile naționale. Louis Munteanu, eroul calificării la EURO U21
| Foto: frf.ro

Cele două rivale din oraș, Universitatea și CFR au fost bine reprezentate, atât la selecționatele României, cât și alte unor alte țări din Europa, dar și din Africa.

Pauza internațională din luna octombrie a adus o nouă serie de succese pentru echipa națională a României, care a rămas neînvinsă în grupa din UEFA Nations League, după ce s-a impus în fața Ciprului, scor 3-0, și în fața Lituaniei, scor 2-1.

Singurul reprezentant al Clujului la lotul de seniori a fost Alex Chipciu, care a jucat din minutul 63 al duelului cu Cipru, revenind astfel după mai bine de cinci ani alături de "Tricolori".

În ceea ce privește reprezentativa U21, România a bifat două victorii, care au consemnat o nouă calificare la EURO, a patra consecutivă pentru selecționata de tineret. Elevii lui Daniel Pancu s-au impus cu 6-2 în Muntenegru și mai apoi au câștigat cu 3-1 pe teren propriu contra Elveției.

Principalul artizan al succeselor a fost "feroviarul" Louis Munteanu, care a marcat de 3 ori în primul meci și mai apoi a oferit două pase decisive în cel de-al doilea. În schimb, "studenții" Silaghi și Blănuță au început ambele jocuri pe bancă. Primul a intrat în Muntenegru în minutul 68 și a oferit un assist, în timp ce al doilea a jucat din minutul 78. Cu Elveția, Silaghi a bifat 15 minute, în timp ce Blănuță a fost eliminat în minutul 28, in postura de jucător de rezervă.

La naționala U19 au fost convocați de la Universitatea Cluj Alin Techereș și Alin Chinteș, cel din urmă împrumutat de liderul Superligii în eșalonul secund, la Unirea Ungheni. Techereș a rămas pe bancă la partidele cu Norvegia și Spania și a intrat în minutul 64 al duelului cu Spania. Pe de altă parte, Chinteș a fost titular în toate cele trei jocuri.

Reprezentativa U17 a disputat două jocuri amicale împotriva Muntenegrului, pentru care au fost convocați Alex Bota și Ovidiu Buia de la "U" Cluj. Primul s-a încheiat cu o remiză, scor 1-1, în timp ce micii "Tricolori" s-au impus în cel de-al doilea, scor 2-0. În meciul terminat la egalitate, Alexandru Bota a fost singurul integralist, în timp ce la partida câștigată a intrat în minutul 63, iar Buia a fost titular și a bifat 70 de minute.

Selecționata U16 a României a disputat două confruntări amicale împotriva Republicii Moldova. Printre "Tricolori" s-au numărat și Tudor Coșa și Dragoș Kirali de la Universitatea Cluj. În primul meci, câștigat cu 5-0, cei doi au fost integraliști. În schimb, în cel de-al doilea joc, pierdut cu 2-0, doar Coșa a fost integralist, în timp ce Kirali a fost introdus pe teren în minutul 60.

Universitatea Cluj a fost bine reprezentată și în rândul naționalelor europene. Edvinas Gertmonas a fost titularul Lituaniei în ambele partide din UEFA Nations League, pierdute cu același scor, 1-2, în fața statului Kosovo și a României.

La naționala Republicii Moldova, căpitanul selecționatei din țara vecină, Vadim Rață a jucat 82 de minute în victoria contra Andorrei, scor 2-0, și 88 de minute în eșecul suferit împotriva Maltei, scor 0-1. De asemenea, Virgiliu Postolachi, atacantul CFR-ului, a intrat pe teren în minutul 57 al primei întâlniri și l-a înlocuit pe Rață în cel de-al doilea.

Pentru prima dată de la sosirea la Universitatea Cluj, Artur Miranyan a fost convocat la naționala Armeniei. Atacantul a intrat în minutul 67 al întâlnirii cu Insuelele Feroe, încheiată la egalitate, scor 2-2, și a jucat timp de 65 de minute în eșecul împotriva Macedoniei de Nord, scor 0-2.

Fundașul CFR-ului, Aly Abeid a fost integralist în eșecul cu 2-0 suferit de Mauritania în Egipt, în preliminariile Cupei Africii, iar în duelul retur, pierdut cu 1-0, nu a fost inclus în lotul reprezentativei țării sale.

Comenteaza