Cum speră Pintea să ducă "U" Mobitelco în finală

Cum speră Pintea să ducă
Seria meciurilor dintre „U” Mobitelco şi CSU Asesoft Ploieşti, din cadrul semifinalelor Ligii Naţionale de baschet masculin se mută joi la Cluj. După primele două partide, disputate la Ploieşti, scorul general este 1-1.

Antrenorul Dorin Pintea vrea să pună accentul pe defensivă în cele două meciuri de la Cluj. El crede că cea mai importantă partidă este a prima de la Cluj, unde - dacă „studenţii” se vor impune - vor avea moralul necesar pentru a se califica în finală.

”După finala Ardealului cu Sibiul urmează o nouă finală cu rivala noastră din campionat, CSU Asesoft, cu care ne-am bătut de cele mai multe ori în finală. Ne aşteaptă două meciuri foarte grele aici la Cluj. Sunt convins că evoluţia foarte bună din primul meci nu o mai putem repeta, dar putem să suplinim această latură ofensivă printr-o dăruire foarte bună în apărare. Şansa noastră în aceste două meciuri este o apărare foarte bună şi agresivă. Prin urmare, sper să ne adjudecăm cele două meciuri. Întotdeauna presiunea foarte mare este pe primul meci; dacă noi dacă batem, avem o opţiune foarte serioasă pentru a câştiga această serie. Dacă l-ai câştigat pe primul, îţi găseşti resurse pentru al doilea”, a spus Pintea.

Un meci cu Ploieştiull nu se poate câştiga doar prin efortul echipei, ci şi prin cel al publicului, cred jucătorii şi conducătorii echipei clujene. De aceea, cu toţii au făcut un apel la fani.

 “Ţin să mulţumesc suporterilor care ne-au susţinut tot campionatul, dar mai ales în primul meci de la Ploieşti. Avem nevoie de suportul tuturor oamenilor care iubesc baschetul şi îi invit pe această cale să vină să ne susţină, deoarece ştim foarte bine că ei pot să facă diferenţa în aceste două meciuri,” a subliniat "Bobo Pintea", completat de Darius Hargrove, americanul care a jucat senzaţional în meciurile din play-off. “Sperăm să avem sala plină şi de această dată. Fanii ne-au ajutat mult şi în timpul sezonului şi sperăm să o facă si acum!”, a spus Hargrove.

Cele două întâlniri sunt considerate de risc maxim.

“Din punct de vedere organizatoric o sa luăm toate măsurile să nu fie niciun fel de probleme, vor fi dublate forţele de ordine, pentru că pentru noi este un meci de risc maxim. Fac din nou un apel la fair play către toţi fanii noştri", a spus preşedintele Mircea Cristescu.

Ivan Kuburovic nu va putea juca în cele două partide. Acesta s-a accidentat în meciul al patrulea al sfertului de finală cu CSU Sibiu, iar în present are dureri mari la picior.

 

Egalitate după primele două meciuri

Până acum, scorul meciurile dintre "U" Mobitelco şi CSU Sibiu este 1-1. Se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri". După cele două meciuri de la Ploieşti se dispută două la Cluj, iar, dacă mai este nevoie, partida decisivă se va disputa tot pe terenul celor de la CSU Asesoft.

Rezultatele din primele meciuri:

Meciul 1: CSU Asesoft Ploieşti – “U” Mobitelco Cluj 89-99

Meciul 2: CSU Asesoft Ploieşti – “U” Mobitelco Cluj 90- 67

Programul meciurilor de la Cluj:

Meciul 3: "U" BT Mobitelco - CSU Ploiesti, joi, 22 mai de la ora 20.15

Meciul 4: "U" BT Mobitelco - CSU Ploiesti, vineri, 23 mai, de la ora 20.00

Biletele pentru meciurile 3 şi 4 dintre “U” Mobitelco şi CSU Asesoft Ploieşti se vor putea achiziţiona de la casieria Sălii Sporturilor “Horia Demian” miercuri, joi şi vineri. Biletele costă 10 şi 20 de lei. Copiii sub 7 ani au acces gratuit. Abonamentele pentru sezonul 2013 - 2014 sunt valabile si în play-off.

 

DECLARAŢIE

"Vreau să fac un apel la fanii noştri. Vreau să transmit acelaşi mesaj. Echipa prinde aripi şi poate bate aproape pe oricine atunci când este încurajată. Când descurajăm echipa adversă, jucătorii nu simt nimic. Din această cauză doresc să fim cât se poate de fair play, indiferent ce va fi pe teren şi de ce păreri avem. Oamenii mai greşesc, atât jucătorii, cât şi antrenorii sau arbitri. Trebuie să avem mai multă înţelegere şi să fim alături de băieţi. Ploieştenii vin aici să îşi refacă orgoliul rănit, pentru că nimeni nu credea că putem ciupi un punct la ei acasă"
Mircea Cristescu, preşedinte executiv "U" Mobitelco

 

Mihai Medan

 

Etichete
Comenteaza