Cum vede Silvășan duelul cu Lietkabelis: "Nu este un meci decisiv, dar e important"

Cum vede Silvășan duelul cu Lietkabelis: "Nu este un meci decisiv, dar e important"
| Foto: u-bt.basketball

U-BT Cluj-Napoca întâlnește formația din Lituania în runda cu numărul 13 din grupele EuroCup.

Campioana României are parte de un nou meci european pe teren propriu, în fața celor de la Lietkabelis. Lituanienii au câștigat meciul tur cu 89-84, iar clujenii își doresc revanșa. Misiunea ar putea una dificilă având în vedere că Lietkabelis a învins Bourg en Bresse în etapa trecută, dar Mihai Silvășan crede în șansa echipei sale.

"Toată lumea știe că e un meci foarte important pentru noi. Jucăm cu o echipă bună, cu care ne batem în mod direct pentru accederea în play-off-ul EuroCup. Nu este un meci decisiv, mai sunt alte 5 partide, dar e un meci important.

Trebuie să ne concentrăm pe micile detalii pe care trebuie să le respectăm. Nu putem să visăm la o victorie fără a știi ce avem de făcut pentru a învinge. Nu ne îngrijorează că au învins Bourg, după cum am văzut în acest sezon pot apărea rezultate așa-zis surprinzătoare. Fiecare poate să învingă oriunde.

Noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru. Niciun meci nu seamănă cu celălalt, trebuie să avem grijă la recuperările lor ofensive. În meciul tur au reușit 17 astfel de recuperări, ceea ce le-a și adus victoria. Sunt o echipă fizică, înaltă. Meciul acesta va fi diferit față de cel cu Bourg", a declarat antrenorul.

Probleme medicale pentru Guzman înaintea meciului

Mihai Silvășan a anunțat înaintea meciului că baschetbalistul cubanez este incert din cauza unei accidentări suferite săptămâna trecută. Cu toate acestea, antrenorul speră să se poată baza pe serviciile sale.

"Karel Guzman a suferit o mică accidentare înaintea meciului cu Târgu Mureș. El s-a antrenat aseară, însă nu la 100% din capacitate. Își dorește foarte mult să joace și sperăm să ne poată ajută, să fie apt cât de cât la ora meciului", a explicat tehnicianul.

Înaintea partidei, U-BT Cluj-Napoca și BC Lietkabelis sunt colege de clasament în Grupa A. "Studenții" ocupa poziția a 9-a, cu un record de 4-8, în timp ce lituanienii sunt pe poziția a 8-a, cu 5-7. Meciul dintre cele două e programat marți, 31 ianuarie, de la 19:30.

Comenteaza