Curăţenie de vară la CFR Cluj: Ce jucători îşi fac bagajele după ratarea titlului

Curăţenie de vară la CFR Cluj: Ce jucători îşi fac bagajele după ratarea titlului
| Foto: DC News

Prima mișcare pe care și-o dorește finanțatorul CFR-ului, Neluţu Varga, este să scape de unii jucători cu salarii foarte mari din lot. 

CFR Cluj plăteşte salarii mari pentru mulţi fotbaliști care nu au fost aproape deloc utili echipei în acest sezon. Unii dintre ei au fost împrumutați pentru că nu aveau loc pe lista pentru Superligă, iar alții au fost foarte puțin folosiți în teren de către antrenorul Dan Petrescu.

ProSport a publicat o listă cu plecările pe care le-ar pune la cale finanțatorul CFR-ului în această vară. Lista plecărilor din vară:
Mihai Bordeianu
Cristian Bălgrădean
Alexandru Chipciu
Ze Gomes
Jean-Claude Billong
Karlo Brucic
Denis Kolinger
Sergiu Buș
Cătălin Itu
Gabriel Debeljuh

Lista plecărilor începe cu Bordeianu și Bălgrădean care au salariile rămase din perioada în care erau oameni de bază la CFR, iar renunțarea la ei ar însemna o mare economie la bugetul echipei. Potrivit ProSport, cei doi îi costă lunar pe cei de la CFR aproximativ 30.000 de euro, în condițiile în care Bălgrădean a bifat doar 3 meciuri în campionat, iar Bordeianu a prins puțin peste 700 de minute în sezonul din Superliga României.

Apoi planul finanţatorului include şi faptul de a scăpa de salariile plătite jucătorilor împrumutați. Lui Alexandru Chipciu, CFR Cuj îi plăteşte lunar 8.500 de euro, fotbalistul fiind împrumutat la „U” Cluj, suma reprezentând jumătate din contractul lui Chipciu. Acesta își încheie în vară înțelegerea cu echipa din Gruia și va deveni jucător liber de contract.

Şi Ze Gomes, Sergiu Buș sau Cătălin Itu fac parte din categoria jucătorilor împrumutați la care patronul CFR-ului ar dori să renunțe în această vară.

Printre fotbaliști pe care CFR i-a transferat în actualul sezon și pe care Varga n-ar mai vrea să-i plătească în viitor este şi Denis Kolinger, împrumutat de la Vejle. Fundașul stânga Karlo Brucic este un jucător de care CFR a încercat să scape și în iarnă, în timp ce camerunezul Jean-Claude Billong este ca și plecat, la fel cum este și Gabriel Debeljuh, căruia i se încheie contractul. 

Comenteaza