Dan Petrescu după 5-1 cu Farul: „O victorie clară și meritată”

Dan Petrescu după 5-1 cu Farul: „O victorie clară și meritată”
| Foto: Sport Pictures

CFR Cluj a încheiat în stil mare sezonul de play-off al Superligii, învingând sâmbătă seara, pe teren propriu, formaţia Farul Constanţa cu un scor impresionant de 5-1.

Această victorie categorică asigură echipei clujene un loc în preliminariile Conference League.

Antrenorul Dan Petrescu s-a declarat extrem de mulțumit de performanța echipei sale și a elogiat efortul jucătorilor. „Nu am ce să le reproșez. Jucătorii au făcut un meci excelent. A fost vorba despre o victorie clară și meritată,” a declarat Petrescu după meci.

El a recunoscut că nu se aștepta la un astfel de parcurs atunci când a revenit la echipă, având în vedere programul dificil care includea meciuri cu Rapid București, Farul Constanța și FCSB.

„Nu mă așteptam când am venit la echipă. Am văzut ce program era. Să joci cu Rapidul, Farul acasă și în deplasare cu FCSB. Nu m-am gândit. Nu știam echipa bine și eram realist. Mă gândeam că va fi foarte greu. Jucătorii au arătat că au valoare, au arătat că sunt bine antrenați.”

Dan Petrescu a subliniat și faptul că echipa a avut parte de puțin noroc în meciurile anterioare, dar în partida cu Farul a fost vorba doar despre valoarea și pregătirea echipei.

„La meciul cu Rapid am avut puțin noroc, cu FCSB la fel. La meciul cu Farul cred că nu a mai fost vorba de noroc. A fost vorba despre un meci foarte bun făcut de băieți și o victorie clară, meritată, ținând cont că în urmă cu trei săptămâni a fost invers. Farul a câștigat cu 5-1.”

Antrenorul a recunoscut că o eventuală înfrângere ar fi complicat mult pregătirea pentru următoarele meciuri.

„Dacă nu băteam și pierdeam, stăteam să pregătim meciul următor încă trei zile. Cred că jucătorii greu s-ar fi montat să câștigăm meciul următor. De asta mi-a fost frică, dar din fericire au făcut un meci excelent toți jucătorii.”

Cu această victorie, CFR Cluj își încheie sezonul într-o notă pozitivă, privindu-și viitorul în competițiile europene cu încredere și optimism, potrivit sport.ro.

Comenteaza