Dan Petrescu: "FC Botoșani, un adversar incomod. Au condiții și jucători pentru a câștiga un campionat"

Dan Petrescu: "FC Botoșani, un adversar incomod. Au condiții și jucători pentru a câștiga un campionat"
| Foto: Profimedia Images

Dan Petrescu îi consideră pe cei de la FC Botoşani un adversar incomod. După meciul de ieri al FCSB-ului CFR Cluj are acum un avans de doar 7 puncte în fruntea clasamentului, iar FC Botoșani ocupă locul patru, la 21 de puncte de lider.

CFR Cluj joacă pe teren propriu cu FC Botoșani, luni, 31 ianuarie, de la ora 20:00, în etapa cu numărul 23 din Liga 1. Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a avut la conferinţa de presă numai cuvinte de laudă pentru FC Botoșani și pentru antrenorul Marius Croitoru. Acesta chiar a spus că FC Botoșani poate să lupte pentru câștigarea titlului în Liga 1.

"N-a fost o săptămână ușoară (...) Suntem convinși că va fi un parcurs incredibil de greu până la final, mai avem cu meciuri cu Botoșani, FCSB, Craiova, Voluntari. Botoșani mereu a fost un adversar incomod, au fost meciuri intense în ultimii ani, scoruri strânse. Posibil ca un mic detaliu să decidă meciul, va fi o diferență mică sau un egal.

Mâine se întâlneste echipa care joacă cel mai bine acasă cu echipa care joacă cel mai bine în deplasare, Botoșani. Au pierdut doar cu FCSB, dar știți ce s-a întâmplat atunci. În acest sezon, cei de la Botoșani au schimbat placa. Sunt o echipă mult mai pragmatică, mai agresivă, joacă la rezultat.

În plus, antrenorul lor face trei ani de când e la echipă, mai rar în România așa ceva. Are libertate, e un antrenor bun, are imaginație și a prins experiență. Pierd jucători importanți în fiecare an, dar reușesc să se acopere. Cred că au un scouting foarte bun. Formează jucători, apoi îi vând pe bani foarte buni. Ultimul exemplu este Racovițan, la fel e și Ongenda. Merită felicitări cei de la Botoșani.

Cred că ar putea să aspire la mai mult cei de la Botoșani. Chiar și la primul loc, locul doi, dar nu știu dacă vor asta. Au condiții și jucătorii pentru a câștiga un campionat", a spus Dan Petrescu, la conferința de presă, citat de digisport.ro

Comenteaza