Dan Petrescu, înaintea derby-ului cu FCSB: “Nu vrem să ne facem de râs. Suntem CFR Cluj, campioana României”

Dan Petrescu, înaintea derby-ului cu FCSB: “Nu vrem să ne facem de râs. Suntem CFR Cluj, campioana României”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Tehnicianul recunoaște că nu a pregătit atât de serios meciul cu bucureștenii, după ce echipa sa a reușit să își îndeplinească obiectivul din acest sezon.

La aproape o săptămână după ce au câștigat al cincilea titlu din istorie și al doilea consecutiv, “feroviarii” au încheiat cu greu petrecerea. Campionii se pregătesc de ultimul meci din Liga 1 din acest sezon, cel cu FCSB. Altă dată un derby pentru titlu, partida de pe Național Arena nu va avea acum nicio miză. Niciun rezultat nu va putea schimba situația celor două echipe din play-off, iar clujenii vor merge la București fără mulți dintre titulari.

Dan Petrescu recunoaște că nu a pregătit atât de meticulos partida din capitală. “Primele trei zile după titlu au fost grele. Cu totii am petrecut și mie mi-a fost greu: Am încercat să ne adunăm pentru că nu vrem să ne facem de râs. Suntem CFR Cluj, campioana României. E clar că nu a fost o săptămână normală. Cred ă a fost prima săptămână din cele două mandate când am fost relaxat. Nu am mai pregătit atât de meticulos meciul, datorită faptului că ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul clujenilor a dezvăluit și numele celor pe ca îi va odihni la meciul cu FCSB. “Trebuia să mă gândesc și la unii jucători care vin de departe și care au jucat meci de meci. Ei se odihnesc deja și voi da șansa altor fotbaliști, ca să vedem dacă ne putem baza pe ei în sezonul viitor. Culio și Vinicius au plecat imediat după petrecere, Bordeianu are un eveniment, Țucudean are nevoie de o pauză pentru a găsi energii pentru echipa națională și pentru sezonul viitor. Urmează să iau și o decizie în privința lui Camora și Deac, dacă vor face deplasarea sau nu”, a spus fostul internațional.

Tehnicianul a discutat și despre strategia de transferuri din vară. “Au fost întâlniri, au fost ședințe și mi-am exprimat dorința de a aduce jucători. Va fi greu pentru că nu vom cumpăra. Trebuie să găsim sigur un fundaș dreapta titular, pentru că Manea va pleca. Noi ne dorim ca Boli să rămână și să prelungim împrumutul deoarece ne va fi greu să găsim un fundaș ca el. Ne dorim și vreo 2-3 jucători de atac și cel puțin doi jucători tineri de valoare, care au și jucat deja. Sunt și jucători români și jucători străini și jucători din campionatul României”, a explicat fostul fundaș dreapta.

Petrescu afirmă că își dorește foarte mult o participare cât mai lungă în cupele europene. “E foarte important să facem o figură frumoasă în cupele europene. Anul trecut, CFR nu a făcut cinste fotbalului românesc cu ce s-a întâmplat la meciul cu Dudelange. E datoria mea și a jucătorilor să schimbăm această imagine. Dacă vom ajunge departe în cupele europene as dori să am o echipă pentru campionat și una pentru cupele europene”, a precizat antrenorul.

Partida dintre CFR Cluj și FCSB se va disputa duminică, 19 mai, de la ora 20:30.

Comenteaza