Dan Petrescu: "La ce lot am lăsat, normal că CFR e marea favorită"

Dan Petrescu: "La ce lot am lăsat, normal că CFR e marea favorită"
| Foto: gsp.ro

Deși a retrogradat în Liga secundă din China, cu Guizhou Zhicheng, Dan Petrescu, 50 de ani, are mari șanse să continue la acestă formație.

"La ce lot am făcut şi am lăsat acolo, e normal să fie favorită la titlu şi în acest an.

Nu văd nimic nou, în sensul să fi apărut jucători aduşi după plecarea mea, care să fie decisivi. Ţucudean a fost alegerea mea, Culio la fel, Camora, de care voiau să se despartă, tot aşa, Arlauskis, Manea, Vinicius, Djokovici, Bordeianu şi alţii.

Când am venit la CFR era un lot, dar a trebuit să fac un altul, care să ia titlul. Iar acum văd că joacă tot echipa pe care am făcut-o. Sunt mândru de asta. Toţi au fost aleşi de mine, împreună cu Marian Copilu şi cu Bogdan Mara. 

Şi, din proprie experienţă vă spun, o formaţie care câştigă titlul şi nu pierde fotbalişti importanţi e mai bună în al doilea an. 

Bine, aici e şi meritul lui Conceicao, un antrenor excelent, care ştie să îi ţină pe jucători conectaţi şi să menţină această linie a rezultatelor foarte bune. Are şi fotbalişti valoroşi, cei mai profesionişti cu care am lucrat eu în toată cariera mea. E greu să alegi jucători care să prindă un loc într-o echipă campioană, deja închegată.

Normal, ca CFR Cluj sa fie principala favorită. Sezonul trecut a fost Steaua, care îi avea pe Budescu, pe Alibec, pe Pintilii, care e accidentat de atâtea luni. Totuși, am câştigat noi.

Acum însă, CFR şi-a păstrat toţi jucătorii, leagă victoriile, e cea mai îndreptăţită la câştigarea campionatului. Nu va fi uşor, chiar dacă Steaua e acum la 5 puncte. Craiova, Viitorul, dar şi Sepsi sau Gaz Metan sunt periculoase. Şi mai e mult de jucat. Dacă nu ai 15 puncte avans, să rămână 8 după înjumătăţire, nimic nu e sigur. Campionatul tot în play-off se va juca."

Sursa: gsp.ro

Citeşte şi: Antonio Conceicao, îndeamnă la concentrare înaintea partidei cu Gaz Metan Mediaș

Comenteaza