Dan Petrescu laudă Slavia Praga: “E cea mai ofensivă echipă pe care am văzut-o în 16 ani de antrenorat”

Dan Petrescu laudă Slavia Praga: “E cea mai ofensivă echipă pe care am văzut-o în 16 ani de antrenorat”

Tehnicianul CFR-ului a elogiat campioana Cehiei, pe care o consideră cel mai puternic adversar pe care l-a întâlnit formația sa în actualul sezon.

După Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic, în calea clujenilor a ieșit Slavia Praga. Echipa celor doi internaționali români, Nicolae Stanciu și Alex Băluță pornește ca favorită în dubla cu CFR-ului, dar Dan Petrescu știe cum să își motiveze elevii. Antrenorul e în continuare îngrijorat de lipsa lui Culio, însă speră ca cei care vor evolua vor reuși să îi suplinească absența.

Antrenorul CFR-ului a prefațat partida împotriva campioanei Cehiei. “Slavia Praga este o echipă foarte puternică, cu un buget extraorindar. Au jucători de mare valoare, sunt campioni în Cehia și sunt favoriți la acest meci. Sunt un real pericol, noi am jucat șase meciuri, ei joacă direct în această fază. Noi ar trebui să avem dreptul să evoluăm în play-off. I-am studiat și e probabil cea mai ofensivă echipă pe care am văzut-o în 16 ani de antrenorat.

E important să nu pierdem și dacă nu am primi gol ar fi ideal. O victorie împotriva lor ar fi super. După meciul cu Celtic, toată lumea din România a început să creadă în CFR Cluj. Băieții au câștigat încredere. La fel ca și la meciul cu Celtic, dacă nu vom marca mult nu vom reuși să ne calificăm.

Ca să te califici mai departe, cu echipe atât de bune trebuie să facă meciul vieții. Era foarte important să îl avem pe Culio la un astfel de meci, cu o echipă puternică precum Slavia Praga. Sper să nu se resimtă lipsa lui și la meciul cu Celtic am demonstrat că putem face față.

Îmi era dor de imnul Champions League, cui nu îi era. Dacă am ajuns aici nu înseamnă că ne mulțumit cu atât. Vrem să mai auzim acest imn încă șase meciuri în acest sezon. Să eliminăm patru echipe ar fi extraordinar”, a declarat antrenorul.

La rândul său, Ciprian Deac a vorbit despre adversara de marți. “Nu pot să zic procentual ce șanse avem, e clar că ei sunt favoriți. Nouă ne place această postură, am demonstrat în cele șase meciuri că avem valoare și nu contează cine e favorit pe hârtie. Slavia e o echipă foarte bună, va trebui să facem un meci perfect și să nu primim gol. E o echipă de atac, care își creează multe ocazii de gol. Ar trebui să îi blocăm, să fim agresivi și să nu le dăm mult spații. Au jucători de valoare și ne pot pune probleme oricând”, a spus internaționalul român.

Jocul dintre CFR Cluj și Slavia Praga se va disputa marți, 20 august, de la ora 22:00, pe arena din Gruia.

Comenteaza